Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
CRIZANTEMA DE AUR - TARGOVISTE
CRIZANTEMA DE AUR - TARGOVISTE
CRIZANTEMA DE AUR - TARGOVISTE
CRIZANTEMA DE AUR - TARGOVISTE
 
email oferta
printeaza oferta

CRIZANTEMA DE AUR - TARGOVISTE

Pret: de la 490 Lei/persoana

NOU !!!  Crizantema de aur la Targoviste
 
ATENTIE !!! Locuri limitate - max . 30 turisti
 
Plecare : 19.10.2024 (2 zile/1 noapte)
 
 
ATRACTII : O seara de neuitat la cea de-a 57 editie a Festivalului Crizantema de Aur la Targoviste - locul unde romanta a creat un univers al nobletei si duiosiei, unde parfumul altui veac revarsa catre noi acorduri de cantece lautaresti de prin vechi mahalale si hanuri; O melodie izvorata din doinele si baladele noastre strabune - o traire, o expresie a sufletului - romanta este DOR, Cuvant care cuprinde Iubirea, Dorinta, Tristetea si Speranta.
 
 
OBIECTIVE : Turnul Chindiei, Casa Atelier Gheorghe Patrascu, Muzeul Comunismului, Manastirea Dealu, Manastirea Viforata, Muzeul “Casa RomanĊ£ei", Muzeul National al Politiei; Tur panoramic Santul si Valul Cetatii
 
ZIUA I. Intalnire cu grupul ora 07:00 - Parcarea din Piata Victoriei. Plecare pe traseul Bucuresti - Targoviste, ora 07:15. Program turistic Targoviste: Turnul Chindiei si Curtea Domneasca : (include: Muzeul Tiparului si al Cartii Romanesti vechi, Biserica Sf. Vineri, Palatul Petru Cercel si Biserica Domneasca); Casa Atelier Gheorghe Patrascu - adaposteste o expozitie a orasului din perioada interbelica; Santul si Valul Cetatii - tur cu autocarul - reprezinta singura fortificatie de tip sant-val care s-a pastrat pana astazi in exteriorul arcului carpatic. Construita in timpul lui Mircea cel Batran in sec. XIV, a fost refacut de catre domnitorul Matei Basarab, in sec. XVII, ca un sistem de aparare defensiv al orasului medieval Targoviste. Aceasta centura de aparare era formata dintr-un sant adanc si lat de 3 m, dublat, in interior, de un val de panat si busteni pe o distanta de aproape 6 km. Fortificatia avea pe toata lungimea sa mai multe bastioane si porti de acces prin care fosta capitala era legata de restul tarii. Muzeul de Arta - care prezinta colectii de pictura religioasa, mobilier de epoca, arta decorativa, podoabe si tesaturi orientale, lucrari de arta moderna si contemporana. Muzeul de Istorie - cladire cu o decoratie clasica cu influente baroce si o impresionanta pictura interioara (sec. XIX).
- Complexul Monumental “Stelea" - cu constructii ridicate pe parcursul mai multor veacuri, ultima fiind ctitoria lui Vasile Lupu - 1645.
- Complexul Monumental Metropolitan - ctitorie a lui Neagoe Basarab in stilul Sfintei Sofia; alaturi, se afla “locuinta  mitropolitului"; Pictura apartine lui Dimitrie Belizarie, iar sculptura iconostasului a fost realizata de Pandele Teodorescu; Biserica Alba (sec. XIV - XVII) - cu un interesant interior impartit de un brau in doua registre.
- Muzeul Comunismului - unul dintre cele mai neobisnuite puncte de interes ale orasului, garnizoana locala unde au petrecut ultimele zile fostul dictator Nicolae Ceausescu si sotia sa Elena. Locul unde a avut loc procesul si executia dramatica a celor doi. Cladirea unitatii militare este una istorica. Aici, a functionat prima scoala de cavalerie din tara noastra si tot aici a facut armata Regele Mihai.
- Muzeul National al Politiei - un muzeu unic in tara noastra - inaugurat in 2000 - amenajat in fosta Casa a coconilor - ridicata de domnitorul Constantin Brancoveanu in 1701, pentru a servi drept locuinta fiilor sai - constructie in stil neoclasic.
Muzeul prezinta etapele de dezvoltare a Politiei Romane, oglindind drumul parcurs de aceasta institutie pe plan national, dar include si o zona rezervata sectiunii internationale.
Timp liber la hotel. Pregatire pentru seara de spectacol - CRIZANTEMA DE AUR. (daca conditiile sanitare ale momentului permit desfasurarea festivalului)
                                                                                    Cazare Hotel 3*/ 4* - Targoviste.

ZIUA II. Mic dejun. Program turistic:
- “Casa RomanĊ£ei" - o vizita incarcata de emotie, prilej sa ne bucuram de informatii pretioase din istoria si evolutia Romantei, precum si din istoria Festivalul National de Romante - “CRIZANTEMA DE AUR" - cu evolutie neintrerupta din 1968. Parcurgem Sala Vocilor de aur, Sala compozitorilor care printre altele gazduieste o foarte veche partitura olografa de romanta a celebrului compozitor Ciprian Porumbescu, precum si plansa intitulata “Romanta imnului national", care atesta faptul ca romanta compusa de Anton Pan in 1836 “ Din sanul maicei mele" pe versurile lui Grigore Alexndrescu - se afla la baza Imnului de Stat “Desteapta-te, romane!", ale carui versuri au fost semnate de Andrei Muresanu; Sala Trofeelor, Sala actorilor si prezentatorilor.
 
 - Manastirea Dealu - ctitoria domnitorului Radu cel Mare (in jurul anului 1400) si locul unde este ingropat capul domnitorului Mihai Viteazul; necropola domneasca; prima tipografie a Tarii Romanesti (din vremea lui Neagoe Basarab - 1514)
- Manastirea Viforata - atestata documentar in 1530, ctitoria lui Vlad Voda al V-lea; predata si distinsa de Gabriel Bathory - restaurata de Voievodul Radu Mihnea si Matei Basarab. Constantin Brancoveanu construieste noi chilii, reface zidurile de incinta si pardoseala bisericii; Dupa 1940 manastirea va fi refacuta prin grija patriarhului Justinian Marina.
Timp liber. Plecare spre casa in jurul orei 17:00. Se ajunge in functie de trafic.
 
PRET : 490 Lei                       Grup minim 30 persoane                       Suplim. camera single : 80 Lei
                                                           
 
LA INSCRIERE SE ACHITA UN AVANS DE 200 Lei
 
Pretul include: - transport autocar clasificat conform normelor internationale si a noilor reglementari; - vizitele mentionate in program; - intrarile la obiectivele turistice; - insotitor de grup din partea agentiei; - cazare hotel 3/4* cu mic dejun inclus.
 
Pretul NU include: - biletul de intrare pentru Festivalul “Crizantema de Aur" - (va fi comunicat in apropierea plecarii); - alte cheltuieli personale.
 
Penalizari in caz de retragere :
- 10% din pachetul de servicii indiferent de momentul in care intervine retragerea;
- 25% din pachetul de servicii daca renuntarea se face cu 30 - 25 zile inaintea plecarii ;
- 50% din pachetul de servicii daca renuntarea se face intre 24 si 20 zile inaintea plecarii ;
- 100% daca renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii.

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza