Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
EDIRNE -
EDIRNE -
EDIRNE -
EDIRNE -
 
email oferta
printeaza oferta

EDIRNE -

Pret: de la 185 Euro/persoana

EDIRNE   - ORASUL DE LA PORTILE TURCIEI - “POARTA FERICIRII"
plin de moschei , poduri, bazaruri, case istorice, biserici crestine
 
Plecare : 26.09.2024 (4 zile/3 nopti)


ZIUA I.  Intalnire cu grupul ora 06:00 in Parcarea din Piata Victoriei. Plecare ora 06:15 pe traseul: Bucuresti - Russe - Veliko Tarnovo - Kapitan Andreev - Edirne. Timp liber in zona pietonala SARACLAR.
                                                                                    Cazare Edirne - Hotel  WESTDOOR 4*
 
ZIUA II. Mic dejun. Program turistic Edirne: Moscheea Selimiye - un monumet arhitectural specific Turciei, capodopera arhitectului Sinan la comanda sultanului Selim al II-lea. Moscheea Űçserefeli, aproape de baia turceasca Sokollu Mehemet Pasa - o baie tipic turceasca construita in sec. al XVI-lea pentru Mehemet Pasa; Are un sistem complex unde functioneaza separat apa rece si apa calda; Cu doua sectiuni, una pentru femei si cealalta pentru barbati - este functionala si astazi. Moscheea Eski - construita in 1402 din ordinul emirului Suleyman - are o sala de rugaciune de aproximativ 50 m² , iar pe latura de nord are 5 porticuri - interiorul decorat cu caligrafii din sec. XIX. Alaturi se afla Piata Acoperita cu 14 domuri, facute din plumb, are 4 usi pe cele 4 laturi, iar pe latura cea lunga sunt 14 incaperi tip seif; pe latura scurta 4 incaperi. Un calator Evliya Celebi a scris ca diamentele si bijuteriile din aceasta piata valorau de cateva ori mai mult decat tezaurul Egiptului. Rusthem Pasa - Caravan Seray - cu doua curti interioare inconjurate de camere pe doua nivele - proiectul apartine arhitectului Sinan - in prezent este hotel. Timp liber pentru plimbare pietonala pe strada Saraclar din centrul vechi al orasului, plina de restaurante si bacanii, cu o multime de magazine. Paralel cu Strada Saraclar se afla Bazarul Alipasha (renumitul Ulus Pazari - Bazarul de Vineri); Yeri Pazari (Targul de fructe/legume de Sambata).
                                                                                    Cazare Edirne - Hotel  WESTDOOR 4*
 
ZIUA III. Mic dejun. Program turistic - Palatul de Justitie (Adalet Kasri) - un turn cu acoperis conic - dateaza din vremea lui Suleyman Magnificul - atrage atentie prin cele doua pietre situate la intrare - Piatra Respectului si Piatra Atentionarii - aici Suleyman Magnificul a redactat Codul de Legi. Muzeul de Arta Islamica - inaugurat in 1925 (cuprinde manuscrise din Coran, articole de marmura, sticla, broderii). Atractia principala este Cortul de Satin. Muzeul Sanatatii - este un complex construit de Baiazid al II-lea in doar 4, incepand cu anul 1488. Biserica Ortodoxa Sfantul Gheorghe - construita in 1880; Biserica Sfintii Constantin si Elena - construita in 1869. Program de shopping la Mall-ul Erasta - un mare si modern complex commercial; Outlet-ul Margi si Supermarkent-ul Kipa.
                                                                                    Cazare Edirne - Hotel  WESTDOOR 4*
 
ZIUA IV. Mic dejun. Program liber pana la ora 13:00 pentru ultimele cumparaturi si masa de pranz. Plecare spre tara. Se ajunge in functie de formalitati vamale si trafic.                                                        
 
PRET: 185 € + 300 Lei    /  Grup minim 35 persoane   /   Supliment single : 110 €
 
La inscriere se achita un avans de 50 € sau 250 Lei! Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 20 zile inaintea plecarii.
 
Pretul include :  - transport autocar clasificat pentru turism international , taxe de drum, parcari ; - 3 nopti cazare hotel 4* cu mic dejun ; - taxe locale ; - excursiile mentionate in program ; - ghid insotitor din partea agentiei.

 Pretul NU include : - biletele de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii pentru aceastea (se achita in Lire
turcesti) ; - ghid local (10 €/pers) ; - 5 €/pers (bacsisuri pentru prestatorii locali) ; - asigurarea medicala de calatorie (obligatorie); - asigurarea STORNO (se emite la cerere o data cu achitarea avansului, recomandata) ; - alte cheltuieli persoanale.
 
Acte necesare : Pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii. Pentru copiii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul notarial legalizat al celuilalt parinte.

 

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza