Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
Scotia
Scotia
Scotia
Scotia
 
email oferta
printeaza oferta

Scotia

Pret: de la 495 Euro/persoana

Stirling -Loch Lomond - Glengoyne - Loch Ness - Higlands- Fort William - Inverness - Oban - Inveraray -Glencoe - Glasgow - Paisley Abbey - Edinburgh - Rosslyn Chapel - Codul lui Da Vinci - Dundee - Perth - St Andrews

 

Plecari :  

2020 - 21.04, 28.04, 05.05*, 12.05*, 19.05*, 26.05*, 29.05*, 31.05*, 02.06*, 09.06.2020*
 

Pret : de la 495 € / loc in camera dubla

  

AVANS la inscriere 25 % / persoana

  

Pretul include : - Transport avion București - Glasgow- București; - 7 nopți cazare la hotel de 3*/ 4*; - Mic dejun și cină (2 mese pe zi - conform programului, in ziua sosirii se asigura cina, in ziua plecării mic dejun); - Transfer aeroport - hotel - aeroport; - Asistența turistică este asigurată de reprezentanții din destinație care oferă suport și țin legătura cu organizatorul pentru buna desfășurare a programului. Serviciul include preluarea de la aeroport și insoțirea turiștilor pană la hotel, precum și preluarea de la hotel și insoțirea turiștilor pană la aeroport in ziua plecării. De asemenea, asistența oferă variante pentru excursii opționale și acompaniază turiștii in deplasarea către obiectivele turistice; - ½ zi excursie opțională inclusă, tur panoramic Glasgow; - ½ zi excursie opțională Paisley pentru  posesorii de Senior Voyage Club Card.

 

Pretul NU include : - Taxele de aeroport 125 euro/ persoana; - Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno - (recomandate); - Taxa de stațiune (se va plăti la hotel) ; - Mesele de pranz; - Intrările la obiectivele turistice din program și alte taxe și cheltuieli personale; - *Supliment 30 euro/persoană pentru plecarile din lunile Mai si Iunie.

 

Loch Long Hotel 3* (sau similar)

Loch Long Hotel este alegerea excelenta pentru turistii care vor sa exploreze  Argyll si imprejurimile acestora. Hotelul Loch Long este situat direct vizavi de unele dintre cele mai mari atracții Munros și Argyll din Scoția. Cobbler, The Glen Loin Loop, Beinn Narnain și Beinn Ime. Camerele hotelului sunt elegante si au facilitati moderne.

 

Localizare:   Hotelul este situat in Arrochar,  in capul Loch Long, la o distanta de aeroportul Glasgow  de  42,5 km.   Aici puteti admira lacul  Long care se afla in apropierea hotelului. Orasul Glasgow se afla la 48 km.

Facilitati camere: Camerele  sunt dotate cu: baie proprie, TV cu ecran plat,  Wi-Fi gratuite, uscator de par, articole de toaleta gratuite, incalzire, facilitati pentru prepararea ceaiului.

Facilitati hotel: Oaspetii cazati la Loch Long Hotel beneficiaza de facilitati ultramoderne. Hotelul ofera: Wi-Fi gratuit, spatii de relaxare, 2 restaurante, bar, cafenea,  receptie deschisa non-stop, camera pentru bagaje, terasa, aer conditionat, incalzire, seif, lift, zona pentru fumatori,  camere pentru nefumatori.

 

Excursii gratuite: 

1.  Glasgaw - Intrăm in atmosfera scoțiană cu un popas in Glasgow pentru a parcurge un scurt tur panoramic si pietonal. Centrul vechi iți oferă numeroase opriri, fie pentru a te delecta cu o halbă de bere autohtonă, fie pentru a admira clădirile impunătoare cu arhitectură gotică de o frumusețe sobră - Sala Regală de Concerte, Catedrala din Glasgow, Piața St. George. Superbele sale clădiri victoriene fac un contrast puternic cu viața de noapte vibrantă, cu restaurantele și barurile colorate, unde se desfășoară aproape in fiecare seară concerte live. Vitalitatea acestui oraș este de-a dreptul contagioasă, iar combinația dintre caracterul urban și locuitorii săi prietenoși este captivantă.

Nota :  Această excursie se efectuează in prima zi in timpul transferului de la aeroport către hotel.

 

2.  Excursie la Paisley - In această zi ne dedicăm unor activități tipice localnicilor: mergem la shopping (favorita britanicilor) și explorăm pub-urile, cafenelele și ceainăriile (deasemenea printre activitațile favorite ale localnicilor). Dacă Glasgow a fost capitala industriei de tutun din Marea Britanie, Paisley ar fi corespondentul industrei de textile. Ei bine, aici este prima noastră oprire. Paisley este unul dintre cele mai mari orașe din Scoția cu o istorie bogată, nenumărate situri religioase, baruri, magazine, cafenele, muzee și galerii de artă. Iar de aici ne indreptăm spre Glasgow pentru a explora cel mai mare oraș al Scoției. Program de voie. Ia-ți inima in dinți și pornește la pas pe străzile metropolei. Dacă te pasionează cumpărăturile, neapărat trebuie să ajungi pe celebrul bulevard pietonal, Buchanon Street. Ne intalnim la autocar la ora stabilită și ne intoarcem la hotel.

Această excursie este BONUS pentru posesorii de CARD SENIOR VOYAGE.
 

Excursii optionale:

1. Excursie la Loch Lomond - Stirling - Distileria Glengoyne. Plecăm in prima zi de explorare a Scoției. Loch Lomond este cel mai mare lac din Marea Britanie ce rivalizează ca faimă și frumusețe cu Loch Ness, fiind la distanță de 32 km nord-vest de Glasgow. Ne ia aproximativ o oră să ajungem la malul sudic al lacului, care se află in prima rezervație naturală inființată in Scoția, Parcul Național Trossachs. Intr-o țară a castelelor, cu ce ne-ar putea impresiona Castelul Stirling? Ei bine, poate cu faptul că a fost o fortăreață regală si că ar fi fost candva a regelui Arthur, unde se adunau Cavalerii Mesei Rotunde. Castelul Stirling domină imprejurimile, și a fost martor la nenumărate bătălii și acte eroice. De văzut Sala Mare Medievală. Grădina Regală, Capela Regală și mai ales Stirling Heads, o minune a sculpturii Renașterii scoțiene. Ne aflăm intr-o regiune celebră pentru distileriile de whisky, așa că  ne oprim pentru o degustare de scotch autentic. La distileria Glengoyne avem parte de una dintre cele mai plăcute experiențe scoțiene. Degustarea specialitatilor locale durează exact cat să ne cuprindă o voie bună care ne dă curajul să ne cunoaștem mai bine, motiv pentru care, putem să incheiem ziua cu zambetul pe buze.

 

2. Excursie la Loch Ness -Highlands - Glencoe- Fort William - Inverness . După ce am parcurs drumul de cateva ore cu autocarul, lacul Loch Ness ni se așterne in toată splendoarea sa, incadrat in peisajul montan din departare. E momentul să punem aceeași intrebare: oare există sau nu Monstrul din Loch Ness? Misterul dăinuie.  Ne aflăm in regiunea numită Highlands, un teritoriu vast cu lacuri intinse, munți cu varfuri albe aproape tot anul,  campii de un verde cum nu mai găsești nicăieri in lume. Mergem spre Glencoe, o regiune care oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje din Scoția, dacă nu chiar din intreaga Marea Britanie, unde munții se cufundă in văi (glens) de un verde intens,  pană cand se intalnesc cu apele mereu schimbătoare ale lacurilor (lochs). Poposim in Fort William, oraș care se mindrește cu supranumele de “capitala activităților in aer liber" din Marea Britanie. Vizitatorii se bucură de acces ușor spre dealurile infloritoare, la trasee de alpinism sau ciclism, sporturi de iarna și acvatice - precum și la plăceri mai monotone ca pescuitul sau mersul pe jos. Aflat la 9 km depărtare pe malul raului Ness, orașul Inverness este ultima redută nordică pentru pasionații de activități in aer liber. Peisajul este demn de scenele din “Urzeala Tronurilor" sau “Harry Potter".  Mai zărim Canalul Caledonian, Rezervația Naturală Merkinch și Castelul Inverness.

 

3. Excursie la Oban - Castelul Inverary . După micul dejun pornim spre Oban, un oraș important de pe țărmul vestic al Scoției. Oban atrage mii de vizitatori fiind  un important nod de transfer pentru cei care călătoresc cu feribotul spre insulele Lismore, Colonsay, Islay, Coll, Tiree, Mull, Barra și South Uist. La mică distanță de Oban zărim castele spectaculose, plaje intinse și peisaje de o frumusețe uimitoare cu insulele Kerrera, Lismore și Mull pierzandu-se la orizont.  Dar pentru a le vedea mai pe indelete, urcăm dealul abrupt pe care este amplasat Turnul MacCaig. Printre atracțiile din Oban mai găsim Teatrul Corran Halls, Cinema Phoenix, Muzeul Războiului și Păcii și Distileria Oban. Ușor de zărit, chiar langă malul mării, acesta este unul dintre cei mai vechi producători de single malt din țară, incă din 1794. Apoi, drumul ne duce spre pitorescul oraș Inverary unde sperăm să mancăm o porție zdravănă de Fish & Chips, de departe cea mai populară mancare de tip fastfood din Scoția.  Vizităm Castelul Inverary, aflat in Downtown Abbey. Plecand din Inverary, ne intampină peisajul uimitor al lacului Loch Fyne, renumită pentru fructele de mare proaspete.

 

4. Excursia la Edinburgh - Capela Rosslyn  (Codul lui Da Vinci). După micul, plecăm spre capitala Scoției. Edinburgh este, fără doar și poate, nestemata coroanei Scoției și unul dintre cele mai vibrante orașe din Europa. Gazda mai multor festivaluri de artă renumite care atrag anual zeci de mii de entuziaști, orașul se poate mandri cu o colecție fabuloasă de clădiri și monumente istorice din Evul Mediu care fac parte din patrimoniul UNESCO.  Este răsfățul suprem pentru orice călător: atracții la tot pasul, restaurante decadente și carciumi in care petrecerile nu se opresc, poeți de stradă și artiști ambulanți gata să-ți aducă un zambet pe buze. Castelul Edinburgh, reședință regală pentru monarhii Scoției, ocupă colina stancoasă ce domină orașul. De acolo avem parte de o panoramă spectaculoasă, cu vedere asupra acoperișurilor și străzilor pline de viață, precum și asupra faimoasei Royal Mile, principala arteră din centrul istoric. Ne despărțim de Edinburgh ca să ajungem la un alt reper legendar al Scoției,  Capela Rosslyn.  Locul incoronării mai multor monarhi, după ecranizarea bestseller-ului lui Dan Brown, Codul lui Da Vinci, Capela Rosslyn atrage sute de mii de vizitatori anual. Zidurile sculpturale se pare că ascund o serie de simboluri atribuite frăției secrete a masonilor templieri și mistere ezoterice care așteaptă să fie descoperite. Oare cum de există plante reprezentate in basoreliefuri precum porumbul sau aloe vera inainte de descoperirea Americilor? Insă frumusețea acestei biserici rămane principalul motiv de atracție pentru cei mai mulți vizitatori.

 

5. Excursie  la Dundee - Perth  - St. Andrews . Pornim la drum intr-un tur de o zi in care descoperim cateva dintre cele mai faimoase atracții din Scoția. Mergem in Dundee, oraș ce gazduiește (poate?!) cel mai bantuit castel din lume, ne oprim să admirăm nava RSS Discovery, cea care i-a purtat pe celebrul explorator arctic Robert Falcon Scott și echipa sa in expediția fatală din 1901 și trecem pe langă Castelul Broughty Ferry.  După Dundee, trecem prin frumoasa zonă rurală Angus, cunoscută drept locul de naștere al Scoției, și unde, se spune că visele devin realitate. Nu departe se află Castelul Glamis unde a copilărit Regina Elisabeta I. Apoi mergem in Perth, odinioară capitala Scoției, cu o arhitectură impresionantă și cu o istorie fascinantă. Printre atracții ar fi Castelul Balhousie, o fortăreață care servește aztăzi ca garnizoană pentru regimentul The Black Watch, gradina botanică Branklyn Garden,  și nu in ultimul rand George Street, loc celebru pentru pasionații de cumpărături. După ce găsești suvenirul perfect intr-unul din pitoreștile magazine, pornim la drum din nou. Următorul popas va fi in St. Andrews, locul in care s-a inventat jocul de golf și unde se află și cea mai veche Universitate din toată Marea Britanie. Aici a intalnit-o Prințul William pe viitoarea ducesă de Cambridge și actuala soție, Kate Middleton. O plimbare la pas prin frumosul și cochetul oraș St. Andrews va fi o adevărată incantare cu vizita obligatorie a ruinelor Catedralei St. Andrews sau a faimoasei plaje West Sands.

Moment de răgaz: Unul dintre lucrurile care intrigă orice străin in Scoția este legat de portul lor tradițional, in special de kilt-ul cu acea podoabă rotundă atașată in față. Piesa vestimentară pare să fie o moștenire de la vechii celți. Fiecare clan avea un pattern unic al țesăturii in carouri. Tradiția kilt-ului rămane și astăzi vie, bărbații purtandu-l cu ocazii cu totul speciale, in special la ceremonii (căsătorie, absolvire de colegiu sau botezul copiilor.)

 

Nota 1:

·  Avansul la inscriere (cu mai mult de o luna inainte de plecare) este de minim 25%/persoană. Diferența de pană la 50% din valoarea pachetului va fi achitată cu maxim pană la două luni inainte de plecare. Ultima plată trebuie făcută cu maxim o luna inainte de data plecării.

·  Nu se acceptă partaj.

·  Nu se oferă doar serviciile la sol, se poate achiziționa doar pachetul integral de servicii.

·  Se pot rezerva doar camere duble sau single (număr camere limitat).

·  Grupul minim pentru a se organiza excursiile opționale este de 20 persoane.

·  Excursiile opționale gratuite se organizează, in general, in prima sau in ultima zi, după preluarea de la aeroport sau de la hotel; dacă orarul de zbor nu permite, intr-o altă zi din sejur.

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza