Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
Egiptul Antic si Croaziera pe Nil
Egiptul Antic si Croaziera pe Nil
Egiptul Antic si Croaziera pe Nil
Egiptul Antic si Croaziera pe Nil
 
email oferta
printeaza oferta

Egiptul Antic si Croaziera pe Nil

Pret: de la 439 Euro/persoana

Egiptul Antic - Croaziera pe Nil

  

Hurghada - Templul Karnak - Templul Hatsheput - Valea Regilor - Colosii lui Memnon

- Croaziera pe Nil
 

Plecari :

2019 - 03.02; 10.02; 17.02; 24.02; 03.03; 10.03; 17.03; 24.03; 31.03; 07.04; 14.04; 21.04; 05.05; 12.05; 19.05; 23.05; 24.05; 26.05; 30.05; 31.05; 02.06; 06.06; 07.06; 09.06; 13.06; 14.06; 16.06; 20.06; 21.06; 23.06; 27.06; 28.06; 30.06; 05.09; 06.09; 08.09; 12.09; 13.09; 15.09; 19.09; 20.09; 22.09; 26.09; 27.09; 29.09; 03.10; 04.10; 06.10; 11.10; 13.10; 17.10; 18.10; 20.10; 24.10; 25.10; 27.10; 31.10; 01.11; 03.11; 07.11; 08.11; 10.11; 17.11.
 

Pret : de la 439 / loc in camera dubla

 

AVANS la inscriere 100 € / persoana

  

Pretul include : - Bilet de avion Bucuresti  - Hurghada si retur; - transport cu autocar local modern dotat cu aer conditionat pentru tot traseul; - transfer aeroport - hotel - aeroport in Hurghada; - 7 nopți cazare: 4 nopti in Hurghada la hotel de  4*; 3 nopti  pe vas de croaziera de 5 *; - Regim all inclusive in Hurghada; - Regim pensiune completa pe vas de croaziera; - vizitele si excursiile prevazute in program: Templul Karnak, Valea Regilor, Templul lui Hatsheput, Colosii lui Memnon, Templul lui Horus din Edfu; Templul lui Sobek de la Kom Ombo;  - ghid local.

 

Pretul NU include : - Taxele de aeroport 295 euro/ persoana; - Excursiile opţionale; - Alte taxe şi cheltuieli personale; - Alte mese decat cele mentionate in program; - Bauturile la mese (exceptie Hurghada - all inclusive); - Asigurarea medicala si asigurarea storno; - Alte obiective turistice decat cele mentionate; - Taxa de viza  25 €/ persoana(se achita in aeroport); - Bacsisurile pentru soferi si ghizi locali  aprox. 20 €/ persoana (se achita ghidului insotitor).

 

Ziua 1. București - Hurghada. Călătoria noastră incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Hurgada. Dupa aterizare, imbarcare  in microbuzul de transfer la hotelul nostru din Hurghada. Cazare si program liber. Seara, cina la hotel.

 

Ziua 2. Hurghada - Luxor - Templul Karnak - Valea Regilor. După mic dejunul energizant, mergem spre Luxor, pentru o călătorie in timp, pană in antichitate. Orașul este considerat unul dintre cele mai mărețe muzee in aer liber din lume și ne convingem și noi de asta. Ne oprim mai intai la  Karnak, pentru a vizita “Ipet-Isut" - “Locul Cel Mai Desavarsit" asa cum  au numit egiptenii din Antichitatate acest templu. Desi este o ruina, a ramas spectaculos. Este posibil sa fie cel mai mare complex al unui templu construit vreodata. A fost cladit in mai multe etape, de-a lungul a 1.500 de ani, la care au contribuit generatii succesive de faraoni, creand o colectie de sanctuare, chioscuri, piloni si obeliscuri, care constituie o vasta arhiva in aer liber a istoriei scrise in piatra. In epoca de glorie din vremea Regatului Nou, intre 1550  si  1609 ȋ.Hr, Teba era capitala atotputernica a Egiptului, iar Karnak - inima tarii. Fiind mai mult decat un lacas de rugaciune, era salasul faronilor, centru administrativ si adevarata comoara, motorul economiei, care stapanea terenuri mari de pamant, folosind mii si mii de muncitori. Oamenilor de rand nu li se dadea voie sa intre in incinta lui, aici puteau pasii doar preotii si fetele regale.Pastrand aceeasi atmosfera, traversam Nilul si poposim pe malul vestic, iar prima noastra oprire este la Templul lui Hatsheput. Se afla intr-un spatiu superb: templul se inalta dintre terase ample, care sus se unesc cu un golf mare, din stanci de calcar. Aura mistica ce invaluie templul i se datoreaza in mare parte chiar personalitatii lui Hatsheput, singura femeie -faraon din Egiptul Antic. A ramas in istorie ca regenta invidioasa care a uzurpat tronul ce-i revenea fiului sau vitreg, Tuthmosis al III-lea, care, dupa moartea acesteia, a poruncit sa fie distruse imaginile ce-o aratau pe Hatsheput ca faraon.Ne continuam incursiunea pe malul vestic la Nilului si poposim in Valea Regilor, o vale arida, situata intre dealuri stancoase, fiind unul dintre cele mai bogate situri arheologice din lume. In timpul celei mai infloritoare epoci din istoria Egiptului Antic, toti faraonii erau ingropati aici, in morminte adanci, de o extraordinara frumusete, ornamentate cu imagini inchipuind Viata de Apoi. Aceste incaperi adaposteau comori neasemuite. Desi aproape toate au fost jefuite in Antichitate, nu poti sa nu crezi ca nu mai exista o ascunzatoare minunata care asteapta sa fie descoperita. Valea Regilor adaposteste atat de multe morminte, incat egiptologii au de lucru incontinuu de aproape doua secole! Pana acum in aceasta regiune s-au descoperit 63 de morminte, nu toate de faraoni. Cele mai cunoscute sunt cele ale lui Ramses al VI-lea si cel al lui Tutankhamon. In cursul serii ne reintoarcem in Luxor unde ne imbarcăm pe o navă de croazieră pentru a descoperi magia Nilului și a văii sale pline de viață. Cazare la bordul navei. Cina.

 

Ziua 3.  Edfu - Kom Ombo. Nilul este autostrada Egiptului Antic. Faraonii isi traversau tinutul pe calea apei, drumul folosit si de negustori si de invadatori. Iar egiptenii din vechime isi luau barcile si in Lumea Cealalta. Dimineata, dupa servirea micului dejun pe vas, debarcam si pornim intr-o noua aventura. Azi vom vizita Tempul lui Horus de la  Edfu, de departe cel mai spectaculos monument de pe malul Nilului. Desi cladit de greco-romani la mult timp dupa ce epoca faraonilor s-a incheiat, templul se supune cu strictete principiilor arhitecturii din Egiptul Antic. Poarta de la intrare este flancata de doua statui ale lui Horus infatisat ca soim. Potrivit mitologiei egiptene, Horus era fiul lui Isis si al lui Osiris, zeul fertilitatii, ucis de fratele lui Seth, zeul haosului. Egiptenii din Antichitate credeau ca Horus s-a luptat cu Seth si l-a ucis pentru a razbuna moartea tatalui sau la Edfu. Numeroase reliefuri de pe peretii interiori reprezinta o lupta cumplita, Seth fiind intruchipat intr-un mic hipopotam. Ne intoarcem pe vas, servim pranzul si ne pregatim de urmatoarea vizita. Kom Ombo se situeaza in zona care adapostea in Antichitate stravechiul oras Pa-Sebek, Domeniul Sebek, centru al cultului inchinat zeului-crocodil ce poarta acest nume. Urmele cetatii s-au pierdut demult, crocodilii fiind o rasa disparuta din cauza ca a fost vanata in exces, dar ruinele templului de langa fluviu merita vizitate. Asemenea templului din Edfu, si la Kom Ombo constructia a fost ridicata dupa incheierea epocii faraonilor. Templul slaveste doi zei, Sobek si Horus cel Mare, zeul cerurilor, cel cu cap de soim. Construit simetric, in jurul axei principale, templul este alcatuit din elemente-pereche, astfel incat, fiecare jumatate il cinsteste pe unul dintre cei doi zei. Revenim pe vas, unde cinăm și innoptăm.

 

Ziua 4. Relaxare pe Malul Nilului. Continuăm croaziera pe minunatul Nil și ajungem in Aswan. Astazi avem program liber pe vas pentru odihna si relaxare. Pranz si cina la bordul vasului.

 

Ziua 5.  Aswan - Hurghada. Parasim vasul de croaziera si ne indreptam spre barajul spectaculos de la Aswan construit in anii 1960, care i-a protejat pe egipteni de inundații și le-a oferit ajutor ca să se dezvolte. Egiptul are o traditie in construirea de baraje. Se crede ca cel mai vechi a fost unul ridicat pe Nil, unde s-ar fi cladit o structura de  15 m, in jurul anului 2500 ȋ. Hr., care sa alimenteze cu apa orasul Memphis, pe atunci capitala. Pentru realizarea Marelui Baraj (Sadd-al-Ali), proiect ce rivalizeaza cu oricare edificiu construit in vremea faraonilor, a fost nevoie de o cantitate de materiale de 20 de ori mai mare decat cea folosita pentru cladirea Marii Piramide. La inceputul anilor 1950 a fost limpede ca Barajul din Aswan nu era suficient de mare pentru a face fata revarsarii anuale a Nilului si nici nu mai putea acoperi nevoia de energie electrica a Egiptului. Raspunsul gasit.... un baraj mai mare si mai scump. Asadar, s-a construit pe o structura de 3.830 m in varf, avand la baza o latime de de 980 m, iar punctul cel mai inalt masurand 111 m. Peste 35.000 de oameni au ajutat la ridicarea barajului. Nu este cel mai mare baraj din lume, dar este impresionant si aduce beneficii imense. Pornim apoi spre Obeliscul neterminat, cel mai vechi obelisc din lumea antică descoperit pană in prezent. Monumentul a fost construit din granit acum 3.500 de ani, insă nu a fost finalizat din cauza unor probleme de construcție. Una din curiozitatile din Aswan, acest obelisc de mari dimensiuni are trei laturi perfecte si o a patra ancorata de o stanca de cand s-a descoperit o fisura in piatra. Avand o lungime de 42 m, daca ar fi fost terminat, acest edificiu ar fi fost  cel mai mare si cel mai greu obelisc din toate timpurile. Arheologii speculeaza ca a fost conceput pentru Karnak, ca sa ii tina companie obeliscului lui Tuthmosis al III-lea, acum aflat in Piata San Giovanni din Roma. Spre seara ajungem in Hurghada. Cazare si cina la hotel.

 

Ziua 6.  Plaja si relaxare la Marea Rosie. Program liber la dispozitie pentru plaja si relaxare la Marea Rosie. Regim all inclusive. Cazare la acelasi hotel din Hurghada.

 

Nota 1:

·   Avansul la inscriere (cu mai mult de o luna inainte de plecare) este de minim 100 €/persoană. Diferența de pană la 50% din valoarea pachetului va fi achitată cu maxim pană la două luni inainte de plecare. Ultima plată trebuie făcută cu maxim o luna inainte de data plecării.

·   Nu se acceptă partaj.

·   Nu se oferă doar serviciile la sol, se poate achiziționa doar pachetul integral de servicii.

·   Se pot rezerva doar camere duble sau single (număr camere limitat).

·   Grupul minim pentru a se organiza excursiile opționale este de 20 persoane.

·   Excursiile opționale gratuite se organizează, in general, in prima sau in ultima zi, după preluarea de la aeroport sau de la hotel; dacă orarul de zbor nu permite, intr-o altă zi din sejur.

·   ATENŢIE! Grupul NU VA AŞTEPTA turiştii care intarzie la imbarcare.

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza