Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
Potlogi si Golesti - asezaminte brancovenesti
Potlogi si Golesti - asezaminte brancovenesti
Potlogi si Golesti - asezaminte brancovenesti
Potlogi si Golesti - asezaminte brancovenesti
 
email oferta
printeaza oferta

Potlogi si Golesti - asezaminte brancovenesti

Pret: 120 Lei/persoana

POTLOGI - GOLESTI - PITESTI (orasul lalelelor)
                                 
Asezaminte brancovenesti, conace boiesresti - locuri unde trebuie sa ajungi pentru istoria noastra si arhitectura romaneasca, prilej sa te intorci intr-o alta lume
 
Plecare : 17.04.2021  ( 1 zi )
 

Intalnire cu grupul ora 06:45 - Parcarea din Piata Victoriei, plecare ora 07:00.
Primul obiectiv este Ansamblul Arhitectural Brancovenesc de la Potlogi - o adevarata comoara langa Bucuresti, ridicat de domnitorul Constantin Brancoveanu pentru fiul sau Constantin - ansamblu finalizat in 1698. Intregul domeniu este foarte vast - 23.000 m² si gazduieste un palat cu interioare si detalii arhitecturale de poveste; gradina frumos amenajata, ornata pe alocuri cu pietricele colorate; biserica ridicata in 1683, pe cand Constantin Brancoveanu era mare spatar, face parte tot din acest complex. Timp liber pentru masa la Pitesti.  Nu departe de Potlogi este Pitaru - un sat modest, locul unde s-a nascut pictorul Nicolae Grigorescu.
  Ne indreptam spre al doilea obiectiv Conacul de la Golesti - locul unde traditia si istoria se imbina perfect, unde se ascunde unul dintre cele mai frumoase muzee ale judetului Arges: Muzeul Viticulturii si Pomiculturii - Muzeul Golesti.
Piesa centrala: vechiul Conac al Golestilor - cladit in 1640. Ctitorie a marelui vornic Stroe Leurdeanu - 1646 - boierul Stroe zideste biserica cu o catapeteasma originala, icoane de patrimoniu, necropola a familiei Golesti. Parterul conacului are 6 incaperi: Salonul de oaspeti; Camera de lucru a fratilor Golescu; Camera Zincai Golescu - sotia lui Dinicu Golescu; Camera lui Carol Davila - casatorit cu Ana - nepoata lui Dinicu; Camera Orientala - destinata oaspetilor turci; Salonul de iarna; Anexele servitorilor, in prezent transformate in Expozitia de Etnografie si Arta Populara; baia turceasca (sec. XVIII); Scoala sloboda obsteasca; bolnita (spital pentru saraci); Parcul Ansamblului Goluti; Satul in  miniatura - un muzeu in aer liber.
            Oprire in Municipiul Pitesti - orasul lalelelor - prilej sa ne bucuram de frumusetea multicolora oferita de superbele flori care impodobesc orasul in aceasta a 44-a editie a Simfoniei lalelelor. Timp liber pentru masa.
            Pornim spre casa, ora 18:00, pe traseul Pitesti - Bucuresti. Se ajunge in functie de trafic.
 
        Pret:  120 Lei                                                            Grup minim: 25 persoane.                         

Pretul include: - transport autocar clasificat conform normelor internationale si a noilor reglementari; - vizitele mentionate in program; - insotitor de grup din partea agentiei.                                                               
 
Pretul NU include: - intrarile la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea (Ansamblul Arhitectural Brancovenesc de la Potlogi; Conacul Potlogi; Conacul Golesti - Complexul Muzeal - 15 lei/pax); - alte cheltuieli personale.
 
NOTA 1:  !!! In caz de neconstituire a grupului, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia sau de a modifica pretul in functie de numarul de participanti.
 

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza