Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
Junii Brasovului in Duminica Tomii
Junii Brasovului in Duminica Tomii
Junii Brasovului in Duminica Tomii
Junii Brasovului in Duminica Tomii
 
email oferta
printeaza oferta

Junii Brasovului in Duminica Tomii

Pret: 130 Lei/persoana

O  VACANTA INTR-O  ZI
                                
Junii Brasovului in Sambata Tomii
 
Plecare : 09.05.2021  ( 1 zi )
 
 
Eveniment traditional unic al Junilor - “Ziua de calari" sau “Coborarea in cetate" - cum mai este cunoscuta defilarea calare a cetelor de juni prin Schei, dar si pe strazile cetatii Brasovului, la care participa in fiecare an, in prima duminica dupa Pastele Ortodox, adica Duminica Tomi, atat brasovenii cat si turistii, o manifestare fastuasa cu elemente de mit, ritualuri pre-crestine, dar si ceremonial crestin, toate fiind specifice gandirii mitico-religioase a romanilor.
 
 
Desfasurarea programului:
 
09.05.2021 - Intalnire cu grupul in Parcarea din Piata Victoriei - ora 06:00. Plecare pe traseul Bucuresti - Valea Prahovei - Brasov.
Sosire in Piata Prundului - astazi Piata Unirii din fata Bisericii Sfantul Nicolae (in jurul orei 11:00), unde cele sapte cete de juni se grupeaza incolonandu-se dupa o ordine bine stabilita si devenita traditionala: Junii Tineri, Junii Batrani, Junii Curcani, Junii Dorobanti, Junii Brasovecheni, Junii Rosiori si Junii Albiori. Coloana este deschisa de fanfara. Primul popas il fac la Troita Capitanului Ilie Birt, unde canta “Hristos a Inviat!" - isi urmeaza traseul pe Str. Muresenilor pana la Bulevardul Revolutiei, urca pe Str. Nicolae Balcescu, trec de “Poarta Schei", in sus pe Str. Capitan Ilie, Str. Pe Tocile spre “Capul Satului" pe Str. Podul Cretului si de aici la Pietrele lui Solomon - un splendit amfiteatru natural. Petrecerea incepe prin iesirea la hora si aruncarea buzduganului pe cunoscuta melodie “Hora Junilor". La ora stabilita pentru incheierea manifestarilor, junii se regrupeaza, se incoloneaza si se indreapta spre Piata Unirii, unde fiecare grup canta pentru ultima data “Hristos a Inviat!"
Timp liber pentru masa. Optional, vizita la Biserica Sf. Nicolae si Muzeul Prima Scoala Romaneasca situat in curtea bisericii.
Optional, vizita la Biserica Neagra - unul dintre simbolurile orasului Brasov - biserica parohiala a Bisericii Evanghelice din Romania - stil gotic remarcabil; Adaposteste cea mai mare colectie de covoare orientale din Europa. In turn se afla cel mai mare clopot mobil din Romania, cu o greutate de aprox. 6.000 kg.
Ora 17:00 plecare spre Bucuresti. Se ajunge in functie de trafic.
 
        Pret:  130 Lei                                                            Grup minim: 40 persoane.                         
 
 
Pretul include: - transport autocar clasificat conform normelor internationale si a noilor reglementari; - vizitele mentionate in program; - insotitor de grup din partea agentiei.
                                                                  
Pretul NU include: - intrarile la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea; - alte cheltuieli personale.
 
NOTA 1:  !!! In caz de neconstituire a grupului, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia sau de a modifica pretul in functie de numarul de participanti.

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza