Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
Rusia 2020 - Un program altfel
Rusia 2020 - Un program altfel
Rusia 2020 - Un program altfel
Rusia 2020 - Un program altfel
 
email oferta
printeaza oferta

Rusia 2020 - Un program altfel

Pret: de la 1290 Euro/persoana

Rusia 2020 - UN PROGRAM ALTFEL

Moscova si Sankt Petersburg - Grandoare, istorie, legende si mistere

ATRACTII : Palate de vis, Muzee (Ermitaj, Faberge, Tretiakov, Spectacol (Balsoi/Mariinsky), Spectacol Folcloric

 

Perioada : 08.07 - 16.07.2020 (9 zile / 8 nopti)
 
ORAR DE ZBOR (Informativ. Poate suferi modificari, in functie de detaliile oferite de compania aeriana AEROFLOT, pentru anul urmator).
 
SU2035 : Bucuresti (OTP) 13 :20 - Moscova(SVO) 16 :25
SU2038 : Moscova (SVO) 20 :55 - Bucuresti (OTP)  00 :15
 
ZIUA I . Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Otopeni pentru decolare spre Moscova. Sosire Moscova. Transfer la hotel. Timp liber. BONUS !!! Seara invitatie la o cina de bun venit la bordul unei nave de croaziera pe Raul Moscova.
Cazare Hotel   4* - Moscova.
 
ZIUA II . Mic dejun. Va invitam alaturi de partenerii nostri intr-un tur panoramic in Moscova, cea mai mare metropola a Europei, cu o populatie intre 17 - 20 milioane locuitori. Veti avea ocazia sa admirati cele mai importante repere ale capitalei. Veti vedea faleza fluviului Moscova, monumentala Catedrala a Mantuitorului Iisus si va vom prezenta orasul de la inaltimea dealului Vorbev - una dintre cele mai spectaculoase privelisti ale orasului. Vom trece in revista: Piata Rosie, Kremlinul, Teatrul Mare, Catedrala Sf. Vasile, Universitatea de Stat, Parcul Pobeti. Incheiem vizita cu o plimbare cu metroul moscovit, oprindu-ne in statiile care sunt adevarate opere de arta, muzee, in calea celor peste 8 milioane de calatori, care il folosesc zilnic, in stiluri arhitectonice variate: baroc, clasic, art deco, realist sovietic, cu decoratiuni de marmura multicolora, stucaturi, candelabre, mozaicuri, sculpturi: Maiakovskaia, Komsomolskaia, Kievskaia, Arbatskaia, Ploscead Revoluti, Parc Pobeti. Optional, excursie la Sergheiev Posad, oras din sec. al XIV-lea, construit in jurul trinitatii Lavra a Sf. Serghiev - patronul duhovnicesc al Rusiei. Cele mai importante din cele 35 cladiri ale complexului monahal inclus in Patrimoniul UNESCO sunt: Catedrala Sf. Treime, Catedrala Adormirii Maicii Domnului, Biserica Sf. Nicon, Biserica Sf. Serapion, Palatul Tarului, Clopotnita, Academia Teologica si Seminarul Teologic.
                                                                                                                                Cazare Hotel   4* - Moscova.  
 
ZIUA III . Mic dejun. Vizita la Kremlin - patima si credinta, un loc coplesitor prin dimensiuni si monumentalitatea cladirilor; Prestigiosul centru istoric al puterii Tarilor Rusi si resedinta actuala a Presedintelui Federatiei Ruse, o cetate de forma triunghiulara, cu 20 de tunuri, fondata in anul 1156 de Printul Andrei Dolgoruki. In incinta Kremlinului putem admira exterior Palatul Congreselor, Piata Senatului, Cladirile Senatului, Arsenalul, Resedinta Presedintelui Federatiei Ruse, Clopotul si Tunul Tarilor Rusi, Piata Catedralelor (dintre care 3 sunt incluse in vizita noastra - in functie de conditiile de la fata locului): Catedrala Adormirii - Biserica de Incoronare a Tarilor; Catedrala Bunei Vestiri, Catedrala Arhanghelului Mihail - necropola a peste 50 de membrii ai familiei imperiale rusesti. Ultima oprire a zilei la simbolurile puterii Kremlinului si a Tarilor Rusiei, va fi celebra Armurerie si Fondul de Diamante - in functie de conditiile de la fata locului (optional - 25 €/pers), unde sunt pastrate cele mai valoroase piese de tezaur ale Kremlinului; Piata Rosie - Krasnaia Ploscead - trasata in sec. al XV-lea este coplesitoare prin dimensiuni. Multi asociaza Piata Rosie cu sovieticii si cu comunismul, dar numele Krasnaia inseamna Rosu sau Frumos, facand referire la Catedrala Sf. Vasile cu turlele in forma de bulb, cu decoratiuni multicolore - simbol al Moscovei si cel mai impresionant monument. Optional, se poate vizita acest lacas de cult denumit si Acoperamantul Maicii Domnului, sarbatoarea din ziua inaugurarii de catre Ivan cel Groaznic, dupa capturarea fortaretei tatare Kazan, in 1552. Centrul Moscovei prin istoria tumultoasa si aura de mister datorita nenumaratelor legende si evenimente este alaturi de Kremlin patrimoniul UNESCO, prin impresionantele cladiri: Catedrala Kazan, Magazinul Gum, Mausoleul lui Lenin, etc. Timp liber. Optional, seara, Spectacol de Balet la Teatrul Balsoi (daca stagiunea se prelungeste).
                                                                                                                                                Cazare Hotel   4* - Moscova
 
ZIUA IV. Mic dejun. Plecare cu trenul de mare viteza spre St. Petersburg, care parcurge cei aproape 1.000 km cu o viteza de 250 km/h in aproximativ 4 h. Intr-o ambianta confortabila cu monitorul care ne prezinta localitatile si viteza, strabatem Campia Europeana cu peisaje variate, zone cu ferme agricole, paduri de stejar, fag si in special mesteacan. Tur panoramic cu ghid local. Sankt Petersburg - faimosul oras, “Venetia Nordului", care nu se intuneca vara datorita noptilor albe. Orasul isi dezvaluie farmecul in turul nostru in care o sa admiram: Bulevardul Nevski, Podul Anicicov, Catedrala Kazan - Kazanskaia, Catedrala Sf. Isaac, Calaretul de Arama, Statuia lui Petru cel Mare, Raul Neva, Fortareata Petru si Pavel, Palatul de iarna - Ermitaj. Vizita Fortareata Petru si Pavel - locul de nastere al orasului, construita initial din lemn, apoi din piatra, reprezinta simbolul victoriei lui Petru cel Mare impotriva suedezilor in 1703, deschizand calea navigabila a Nevei prin Golful Finic catre Marea Baltica. Cetatea cuprinde: resedinta comandantului, depozitul de pulbere, inchisoarea, monetaria, etc. Monumentul central al fortaretei este Catedrala Sfintilor Petru si Pavel, terminata in 1733, in forma de cruce si acoperita cu 5 turle. Lacasul adaposteste 32 de morminte ale tarilor si tarinelor din Rusia, precum si necropola familiei ultimului Tar, Nicolae al II-lea, asasinati de Revolutia Bolsevica. Impresionanta prin frescele, stalpii, coloanele de marmura si turla de 122 m, cu acoperisul aurit, gazduieste clopotele, ale caror sunet era atat de iubit de Petru cel Mare. Timp liber.         
                                                                                                                                Cazare Hotel   4* - Sankt Petersburg.
 
ZIUA V. Mic dejun. Program turistic: vizita Ermitaj - Palatul de Iarna - fosta resedinta a familiei imperiale, astazi un impresionant muzeu - unul dintre cele mai mari muzee ale lumii. Colectiile expuse in cele 1000 de incaperi, in stil baroc elisabetan rus, care te incanta prin varietatea de picturi, sculpturi, tapiterii, candelabre, argintarie, camera tronului, scarile monumentale si altele, adevarate capodopere inestimabile. Catedralele: Kazan - Kazanskaia - Icoana Maicii Domnului din Kazan, icoana facatoare de minuni, ocrotititoarea orasului Kazan si a poporului rus, unica prin faptul ca este reprezentata cu o singura mana - cea a lui Hristos, care binecuvanteaza; Catedrala Sf. Isaac - patronul spiritual al lui Petru cel Mare; Catedrala Mantuitorului Insangerat - ridicata pe locul unde a fost asasinat tarul Alexandru al II-lea (Catedrala are o fatada spectaculoasa, iar interiorul este acoperit cu mozaicuri din marmura italiana si pietre pretioase, pardoseala din placi de marmura in diferite nuante, baldachinul decorat cu o cruce de 14 m, cu topaze, iar sustinerea baldachinului este asigurata de 4 coloane a caror baza si capiteluri sunt sculptate in jad). Timp liber. Optional, Croaziera de noapte pe Neva - intr-o atmosfera fabuloasa descoperim timp de 2 ore un alt oras, puternic luminat, pentru a vedea maretia cladirilor, grandoarea podurilor, care se deschid noaptea in acordurile unei muzici divine. Intelegi astfel, dorinta lui Petru cel Mare de a construi Sankt Petersburg. Timp liber.
                                                                                                                                Cazare Hotel   4* - Sankt Petersburg.
 
ZIUA VI . Mic dejun: Optional, excursie la  Peterhoff. - un minunat palat construit de Petru cel Mare - inspiratia tarului au fost orasele din Europa de Vest , pe care le-a vizitat incognito timp de 2 ani. Peterhoff este prima resedinta de vara construita, cea mai interesanta amenajare a domeniului care cuprinde: Gradina superioara, Marele Palat, ingeniosul sistem al celor 64 de fantani cu caderi de apa, decorate cu statui aurite, in terase catre tarmul marii, spre Golful Finic. Parcul inferior, Grotele de la Marea Cascada, s.a. Intregul Complex Imperial in care domina stilul baroc a indeplinit dorintele lui Petru cel Mare si urmasilor sai, de glorie si triumf. Optional, muzeele Faberge si Yusupov. Palatul Yusupov - una dintre cele mai frumoase palate din Sankt Petersburg , care ne dezvaluie sugestiv prin figuri de ceara asasinarea misticului Grigori Rasputin, cel care a avut o influenta persoanala si politica asupra ultimei tarine - Alexandra. Muzeul Faberge - gazduit in Palatul Shuvalov - un muzeu privat in care sunt expuse opere de arta repatriate - cea mai mare colectie a lui Carl Faberge - delicatele oua Faberge si alte daruri oferite tarinelor incepand cu sarbatoarea Pastelui din 1885, care alaturi de obiecte din aur si argint, tablouri, portelan si bronz, ne conving de vizitarea muzeului. Timp liber. Optional, seara de balet la Teatrul Mariinsky - Sankt Petresburg (daca stagiunea se prelungeste).
                                                                                                                                                Cazare Hotel   4* - Sankt Petersburg.
 
ZIUA VII.  Mic dejun. Optional, vizita la Tarskoe Selo - locul in care a studiat poetul national Puskin. Mosia Traskoe Selo, adica “Satul Tarului" - unde Ecaterina a II-a a transformat prima resedinta construita de Petru cel Mare daruita sotiei sale Elisabeta, in Palatul tuturor rusilor. In stilul arhitecturii baroce rusesti, era considerat cel mai somptuos din Europa; Mareata constructie cu fatada lunga de 325 m, este ornamentata cu stalpi, atlante, coloane, statui, alternand culorile de albastru deschis si turcoaz, cu alb si auriu. In interior, Marea Sala de Bal, Sala Tronului, Dormitorul Regal, Camera Albastra, Camera Verde, Scarile, Holurile, sculpturile si oglinzile, sunt intr-o armonie rafinata. Camera de Chihlimbar cu lambriuri din mozaic de chihlimbar, un cadou pentru Petru cel Mare din partea lui Frederick Wilhelm al Prusiei, este magnifica. Disparitia decoratiunilor in timpul asediului de 1000 de zile asupra Leningradului, una dintre enigmele celui de-al II-lea Razboi Mondial, a determinat reproducerea acestei opere delicate, dupa planurile initiale, ceea ce este o incantare unica. Pe domeniul Palatului Ecaterinei au fost amenajate primele gradini englezesti din Rusia, resedinta de vara fiind completata de numeroase pavilioane: Ermitaj, al Trandafirilor, Templul Prieteniei sau Palatul Alexandru, baile, pestera -  toate asigurand confortul necesar familiei imperiale. Timp liber. Sau, optional, va invitam la un minunat program folcloric rusesc gazduit de Palatul Nicolaevski - una din resedintele luxoase din Sankt Petersburg, iar numele spectacolului : “Simtiti-va rusi!" este ocazia perfecta pentru a petrece 2 ore cu muzica si dansuri traditionale.
                                                                                                                                                Cazare Hotel   4* - Sankt Petersburg.
 
ZIUA VIII. Mic dejun. Transfer la gara pentru imbarcare in trenul de mare viteza Sapsan. Ne luam “Ramas bun !" de la “Venetia Nordului", cum este numit orasul Sankt Petersburg si revenim la Moscova. In functie de ora de sosire la Moscova, va invitam sa vizitam celebra Galerie Tretiakov, cea mai mare colectie de arta rusa din lume.
                                                                                                                                                Cazare Hotel   4* - Moscova.
 
ZIUA IX. Mic dejun. Timp liber. Recomandari: Ulita Arbat - loc placut de promenada - una dintre cele mai vechi zone moscovite, cu o multime de cafenele si magazine de suveniruri - “scena" pentru artistii ambulanti: Muzeul de Arta A.S. Puskin , care adaposteste antichitati originale din Egipt, America Latina, Cipru, Grecia, Roma, Regiunea Marii Negre. Curtea Greceasca cu statui si basoreliefuri ale Parthenonului, comoara lui Priam, arta bizantina si italiana, arta germana, etc. Transfer la aeroport pentru imbarcare - zbor spre Bucuresti .
 
Pret :  de la 1.290 + 150 € (taxa aeroport)       Grup 30 persoane.             Single : 380 €        
 
Pretul include : 
 • transport avion Bucuresti - Moscova - Bucuresti ;
 • transfer Moscova  - Sankt Petersburg - Moscova cu trenul de mare viteza Sapsan ;
 • 8 nopti cazare cu mic dejun (3 + 1 Moscova ; 4 Sank Petersburg) ;
 • BONUS !!! - cina de Bun Venit la bordul unui vas de croaziera pe Raul Moscova ;
 • tururi panoramice cu ghid local in Moscova si Sankt Petersburg ;
 • vizita la metrou cu intrare in statiile reprezentative ;
 • vizita Complexul Kremlin (vizitarea a 3 Catedrale - include biletele de intrare + autocar) ;
 • vizitarea Fortaretei Petru si Pavel (include biletele de intrare + autocar) ;
 • vizitarea Muzeului Ermitaj (include biletele de intrare + autocar) ;
 • ghid local - Moscova si Sankt Petersburg pe tot parcursul excursiei, conform programului ;
 • ghid insotitor roman ;
 • taxa de viza si procesare acte (poate suferi modificari) ;
 • catering pe durata zborului (poate suferi modificari) ;
 • bilet de tren Moscova - Sankt Petersburg - Moscova (clasa II) ;
 • transfer gara - hotel - gara (Moscova si Sankt Petresburg) ;
 • BONUS !!! vizita Galeriile Tretiakov .
 • ATENTIE: patul suplimentar este pat pliant si va fi adaugat intr-o camera dubla, spatiul fiind limitat. 
  Camerele cu 3 ocupanti sunt la cerere.
 
Pretul NU include : 
 • excursie Serghiev Posad (70 euro/pers) ;
 • Armuraria si Fondul de Diamante (25 euro.pers) ;
 • Spectacol Balet la Teatrul Balsoi sau Mariinsky , (100 euro/pers - include bilet de intrare + transfer autocar) ;
 • Croaziera de noapte pe Neva (asistam la deschiderea podurilor) - 50 euro/pers (include croaziera si transfer autocar) ;
 • Excursie Tarskoe Selo (75 euro/pers) ;
 • Program folcloric rusesc ("Simtiti-va rusi ! " - 65 euro/pers - cuprinde spectacol, gustari, transfer autocar) ;
 • Excursie Peterhoff (75 euro/pers) ;
 • Vizita Palatul Yusupov si Muzeul Faberge (40 euro/pers) ;
 • !!! Preturile optionalelor sunt orientative, raportate la anul 2019. Se pot modifica.
 • Bacsisuri pentru ghizi locali, soferi, personal hotelier - taxa obligatorie - se practica in Rusia - 25 euro/persoana (se achita la destinatie) ;
 • Asigurare medicala obligatorie (se elibereaza in agentie) ;
 • Asigurare STORNO (pentru acest program Asigurarea STORNO este obligatorie. Se elibereaza in agentie, odata cu achitarea avansului) ;
 • Alte cheltuieli persoanle .
Nota 1. Pentru masa de pranz si cina, optional, in functie de program si timp, consultandu-ne cu ghidul partener, vom gasi oportunitati.
Nota 2. Preturile pentru programele care nu sunt incluse, se vor plati in agentie fiind nevoie de programare anticipata, destinatiile fiind foarte solicitate. Ordinea desfasurarii programului poate fi modificata in functie de situatiile pe care le intalnim la fata locului, fara a afecta continutul programului.
Nota 3. Hotelurile vor fi nominalizate dupa data de 15.01.2020.
Nota 4: Taxele de viza si procesare date, taxele de aeroport mentionate in program sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna Noiembrie 2019. In situatia majorarii de catre consulat sau de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data aplicarii pentru viza sau a emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

CONDITII DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii; 
20%  din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.

Diferenta (preturile neincluse) pana pe data de 10.06.2020.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita INTEGRAL.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
5% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile - 91 zile inaintea plecarii;
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile inaintea plecarii; 
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile - 46 zile inaintea plecarii; 
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa luati acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:
Pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie, cu minim 2 pagini libere; 
Copie pasaport
Fotografie color tip pasaport (pe fundal alb);
Formular tipizat, completat electronic prin intermediul site-ului http://visa.kdmid.ru (se va completa de catre turist sau de catre agentul care efectueaza inscrierea);
Copie asigurare medicala.
Polita de asigurare medicala trebuie sa contina numele si prenumele titularului, valabilitatea pentru toata durata calatoriei, sa indice acoperirea zonei geografice la nivel global/inclusiv Rusia si sa acopere cheltuielile medicale si de repatriere. De asemenea, polita trebuie sa contina logo-ul, stampila si semnatura asiguratorului sau sa indice numele si datele de contact ale acestuia. Suma minima asigurata trebuie sa fie de 30.000 euro.

Termen limita de transmitere a actelor catre agentie: 4 saptamani inainte de data plecarii. Durata de procesare a vizelor pentru grupuri este de aproximativ 2 saptamani de la data depunerii dosarului la sediul Centrului Rus de Vize. Consulatul isi rezerva dreptul de a solicita prezenta personala a aplicantilor in vederea acordarii vizelor turistice.
IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in conditiile de retragere aferente zilei in care se efectueaza retragerea.
 

 
 

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza