Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
Istanbul altfel
Istanbul altfel
Istanbul altfel
Istanbul altfel
 
email oferta
printeaza oferta

Istanbul altfel

Pret: de la 275 Euro/persoana

PROGRAM UNIC   - ISTANBULUL  altfel
 
parcuri, palate, pavilioane, vile, Croaziera Stramtoarea Bosfor pana la Marea Neagra - vedere unica a intregului Bosfor pana la gura de varsare a Marii Negre in apele Bosforului, Anadolu Kavagi,  Poyrazköy, Aquarium Florya Schopping Istanbul, Piata Taxim
 
 
Plecare : 29.09.2020 (6 zile/5 nopti)
 

ZIUA I Intalnire cu grupul la ora 06:00 - Parcarea din Piata Victoriei. Plecare ora 06:15, pe traseul Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Veliko Tarnovo - Edirne - Istanbul.  Cazare Istanbul Hotel 4*.
 
 
ZIUA II Mic dejun. Va propunem o zi de neuitat in locuri speciale: - Aquarium Florya Schopping - ce si-a deschis portile pentru clienti in data de 04.10.2012, cu un concept nou care isi propune sa schimbe viziunea despre centrele comerciale obisnuite. Punctul cel mai dorit este Aquarium Florya, cel mai mare aquariu tematic din lume, numit Istanbul Aquarium, care prezinta traseul diferitelor specii de pesti din mari si oceane. Istanbul Aquarium detine pozitia de lider la nivel mondial, datorita volumului sau si varietatilor de specii de pesti. Vizitatorii urmeaza un traseu geografic de calatorie care gazduieste 17 teme si o padure tropicala - de la Marea Neagra la Oceanul Pacific. In tematica spatiilor apar aspecte culturale, geografice, istorice si arhitecturale ale fiecarui spatiu cu elemente decorative adecvate, jocuri interactive, filme si grafica vizuala prin care sunt furnizate detalii despre fiecare regiune. Sistemele de sunet si lumina din fiecare spatiu au fost aranjate conform tematicii. Toate vietatile din aquariu continua sa traiasca in conditii cat mai apropiate de cele din habitatul lor. Proiectul gigant are 2 etaje cu o suprafata de 20.000 mp. Volumul de apa este de 7.000 mc. Timp liber pentru o gustare / cafea / cumparaturi in cele 145 magazine si cafenele. In a doua parte a zilei ne vom indrepta spre Cartierul Fanar. Vom trece pe langa Poarta celor 7 Turnuri - Yedikule, loc de trista amintire, pentru ca aici a fost inchis Constantin Brancoveanu si fiii sai, dupa ce a fost mazilit; Izvorul Tamaduirii de la Biserica cu Pesti, Muzeul Panorama - o emotionanta “ participare “ la Cucerirea Constantinopolului (1453), Biserica Blacherne (Acoperamantul Maicii Domnului), Biserica Sf. Stefan al bulgarilor (exterior), Biserica Ortodoxa Ecumenica Sf. Gheorghe (sediul Patriarhiei Ortodoxe grecesti), Zidurile fortificate al Constantinopolului. Timp liber. Cazare Istanbul Hotel 4*.
 
 
ZIUA III. Mic dejun. Program turistic in Cartierul Beyoglu - care in timpul bizantinilor era formata din cartierele Pera si Galata - colina din nordul Cornului de Aur, locuita de rezidentii straini. De la Kabatasi, funicularul ne duce in centrul social  modern al noului Beyoglu, Piata Taksim - care inseamna ’’ centrul de distribuire a apei ’’, folosit pentru a asigura acestui cartier apa din Padurea Belgrad ; Piata Taksim cu Monumentul Independentei dedicat lui Atatürk ; Strada comerciala Istiklal Caddesi, numita inainte Grand Rue de Pera, pe care circula tramvaiul de epoca, cu numeroase magazine, cafenele, restaurante, muzeul Tussaud si Manastirea Mevlevi. Genovezii au sprijinit recucerirea Constantinopolului de la latini la jumatatea sec. al XIII - lea si ca rasplata au primit zona Galata - Turnul Galata, construit de Republica Genova in sec. XIV, ca parte a fortificatiilor, apoi utilizat pentru paza de otomani, azi obiectiv turistic a carei tereasa aflata la aprox. 64 m inaltime ofera cea mai frumoasa panorama asupra Cornului de Aur la confluenta cu Stramptoarea Bosfor. Galata si Pera bizantina adapostesc biserici crestine impresionante: Biserica ortodoxă greacă Sf. Treime - Hagia Triada, ridicată in 1880 considerată astăzi cel mai mare altar ortodox grecesc din Istanbul; Biserica Sf. Anton din Padova construita  in 1912 in stil neo-gotic venețian, este cel mai mare lacas de cult romano-catolic ; Papa Ioan XXIII a predicat in această biserică timp de 10 ani, cand a fost ambasadorul Vaticanului in Turcia, inainte de a fi ales papa; este cunoscut in Turcia cu porecla " Papa turc ", datorită cunoasterii limbii turce și a iubirii sale pentru Turcia și orasul Istanbul; Sfanta Maria Draperis - biserică romano-catolică din Istanbul, importantă din motive istorice; inființată in 1584, biserica este una dintre cele mai vechi biserici romano-catolice din Istanbul; Biserica Sf. Apostoli Petru si Pavel -  romano-catolică, de la sfarsitul sec. XIX; detine o icoană a Fecioarei Maria cu Pruncul Iisus, care initial se afla intr-o biserică dominicană din Caffa, Crimeea. (Programul se va realiza pietonal si cu mijloace de transport in comun). Timp liber. Recomandari : Marele Bazar acoperitCazare Istanbul Hotel 4*.
 
 
ZIUA IV. Mic dejun. Program optional, cuprinde : Croaziera pe Stramtoarea Bosfor (6 h si 30 minute) - vizita intregii stramtori - un canal maritim lung de 33 km si o latime variabila de la 700 m la 3,6 km - prilej sa admiram de pe vas cele mai impresionante poduri care conecteaza Europa si Asia .
Podul martirilor din 15 Iulie - denumit Primul Pod pe Bosfor - lung de 1.510 m - distanta de la nuvelul marii este de 64m, al patrulea cel mai lung pod suspendat terminat in 1973 - (in acest moment este al 17-lea pod suspendat din lume).
Podul Fatih Sultan Mehmet - numit Podul Cuceritorului construit in 1988 - are o lungime totala de 1.510 m - se inalta la 64 m de la nivelul apelor; este al 15-lea pod suspendat.
Podul Yavus Sultan Selim - are o lungime de 1.708 m - a fost inaugurat in 26 august 2016 - este cel mai inalt pod din lume si cel mai lung pod feroviar din lume. Pe parcursul croazierei putem opri pentru scurte vizite in cochetele cartiere de pe malurile Bosforului, cu sate pescaresti, vile si elegante palate: Arnavutköy, cu un sir de case de lemn din sec. al XIX-lea; Bebek, una dintre cele mai cochete suburbii ale Istanbulului, Beylerbei Sarayi - un cochet palat plin de marmura, incrustatii si mobile cu intarsii din aur (speram sa il putem vizita); Emirgan - un cartier elegant cu un parc care gazduieste  festivalul lalelelor; Kanliça - cu vile de lemn care dateaza din sec. al XIX-lea, faimoasa pentru iaurturile delicioase; Rumeli Hisari (castelul trac) construit de Mahomed Cuceritorul in 1452; Anadolu Kavagi - un pitoresc sat pescaresc populat de negustori ambulanti, care vand scoici prajite si vafe dulci; Se poate servi o masa traditionala intr-un restaurant. Se continua croaziera spre cel mai nordic punct - Poyrazköy - unde apele Marii Negre se varsa in Bosfor. Ne intoarcem spre Istanbul, dar nu inainte de a opri la un vechi conac - Sadberk Hanim Müzesi - un conac vechi care adaposteste un muzeu cu o colectie de invidiat; arta turca si islamica (faianta de Iznik, broderii si caligrafii otomane), arheologie anatoliana (ceramica hitita, tablite cu inscriptii cuneiforme). Timp liber. Recomandari: Bazarul Egiptean (cu mirodenii). Cazare Istanbul Hotel 4*.
 
 
ZIUA V. Mic dejun. Program turistic cu ghid local : Cafeneaua Pierre Loti din cartierul Eyüp - urcare cu telecabina pe colina, loc ce ofera o priveliste incantatoare asupra Cornului de Aur unde putem savura o autentica cafea turceasca ; Turcia in miniatura - prilej sa descoperi intr-o ora toate monumentele turistice, situate atat pe teritoriul Turciei, cat si in afara; Vizita Moscheea Suleymanie - cea mai celebra creatie a arhitectului Sinan. Complexul adaposteste mormintele familiei sultanului Suleyman Magnificul si mormantul lui Hürem (Roxelana). Tur pietonal : Hipodromul (Obeliscul Egiptean, Coloana cu serpi, Coloana lui Constantin Porfirogenetul, Fantana lui Wilhem al II-lea), Palatul lui Ibrahim Pasa (exterior), Moscheea Albastra, Basilica cisterna - un impresionant oras subteran, Biserica Sfanta Sofia, Palatul Topkapi (exterior). Timp liber. Cazare Istanbul Hotel 4*.
 
 
ZIUA VI. Mic dejun. Plecare spre tara cu oprire la Edirne ( anticul Hadrianopolis ) - capitala Imperiului Otoman pentru scurta vreme. Vizita la Moscheea Selim Cami - capodopera celebrului arhitect Sinan. Se continua drumul spre tara. Sosire in functie de trafic si formalitati vamale.                                                                                   
 
 
PRET : 275 + 200 RON   /  Grup minim 35 persoane   /    Supliment single : 140 €
 
La inscriere se achita un avans de 150 € ! Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 20 zile inaintea plecarii.
 
 
Pretul include :  - Transport cu autocar clasificat ; - taxe autostrada, vama, parcari ; - servicii ghid roman pe intregul traseu ; 5 cazari cu mic dejun in Hotel 4* (clasificarea este conform normelor metodologice locale) ; - excursiile : Aquarium Florya ; Cartierul Fanar, Cartierul Eyüp (Pierre Loti).
 
 
Pretul NU include : - Ghizi locali (pentru zilele II, III, IV,V) 15 €/persoana - se achita in agentie; - Asigurarea medicala obligatorie; - asigurare STORNO (optionala, dar recomandata) - se elibereaza in agentie; - Croaziera pe Bosfor 50 € /pers (dureaza 6 h si 30 minute) -  plata se face in agentie (necesita rezervare anticipata - grup minim 20 persoane) ; - 5 euro/persoana bacsis pentru personalul hotelier - restaurant  (se practica in Turcia ) - se achita la destinatie ; - biletele de intrare la obiectivele turistice (muzee, asezaminte de cult) ; - transportul in comun (deplasare debarcader si telecabina/teleferic) ; - alte cheltuieli personale.
 
 
Acte necesare : Pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii.
Pentru copiii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul notarial legalizat al parintilor si cazier judiciar pentru insotitor (in cazul in care insotitorul nu este unul dintre parinti).
 
Nota :
 
Penalizari in caz de retragere : 10% din pachetul de servicii daca retragerea se face cu mai mult de  30 de zile inaintea plecarii ; - 25% din pachetul de servicii daca renuntarea se face cu 30 - 25 zile inaintea plecarii ; - 50% din pachetul de servicii daca renuntarea se face intre 24 si 20 zile inaintea plecarii ; - 100% daca renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii.
In caz de neconstituire a grupului minim, pretul excursiei se recalculeaza , in functie de numarul de participanti sau excursia se anuleaza.
Clasificarea hotelurilor este raportata la normele metodologice din fiecare tara si nu corespunde cu metodologia clasificarii din Romania.
Repartizarea camerelor se face de catre receptia hotelului in functie de disponibilitatea momentului.
Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierii.
Prezentul program constituie act aditional la contractul de comercializare cu turistul.
Polita eliberata de OMNIASIG - seria I nr 52233
 

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza