Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
Festivalul Trandafirilor - Kazanlak
Festivalul Trandafirilor - Kazanlak
Festivalul Trandafirilor - Kazanlak
Festivalul Trandafirilor - Kazanlak
 
email oferta
printeaza oferta

Festivalul Trandafirilor - Kazanlak

Pret: de la 165 Euro/persoana

FESTIVALUL  TRANDAFIRILOR  la Kazanlak
 
Atractii: Lovech, Plovdiv, Kazanlak, Veliko Tarnovo
 
 
Perioada : 05.06. - 08.06.2020 (4 zile/3 nopti)
 
 
 
            Valea Trandafirilor invaluita de mireasma parfumata a florilor iti ofera o experienta unica
 
 
ZIUA I. Intalnire cu grupul ora 05:45 in Parcarea din Piata Victoriei. Plecare ora 06:00 pe traseul : Bucuresti - Giurgiu - Russe - Lovech - Plovdiv. Oprire in Lovech - oras al tufelor de liliac, unul dintre cele mai vechi orase ale Bulgariei cu o tumultoasa istorie. Partea veche a orasului - Varosa - se leaga de partea moderna printr-un frumos pod acoperit, ce dateaza din 1874. Alaturi de fortareata “Hisaria" din sec. al IX-lea, orasul are un interesant Muzeu Etnografic alcatuit din doua case istorice care prezinta evolutia arhitecturii caselor si mobilierului; decoratiunile de portelan profin din Romania, China si Germania. Daca timpul permite, ne oprim la Manastirea Troian, care adaposteste o pretioasa icoana a Maicii Domnului “ cu trei maini".
                                                                                    Cazare Plovdiv - Hotel 3*.        
 
ZIUA II. Mic dejun. Program turistic Plovdiv - un oras care se intinde pe trei dealuri - o adevarata bijuterie arhitecturala - vechiul Philipopolis, unde civilizatiile antice (greaca, romana, bizantina si otomana) se impleteste armonios cu renasterea bulgara. Obiective: Nebet Tepe - locul primei asezari tracice - Poarta Fortaretei (intrarea in Citadela); Amfiteatrul roman; Casele din Vechiul Plovdiv din perioada Renasterii Nationale (sec. XVIII , XIX) - stil balcanic cu stoc alb, roz sau albastru inchis cu rame de lemn sculptat (exp: Casa lui Lamartine, Casa Gheorghiadi, Casa Nikola Nedkovici, Casa Balabanov); Biserica Fecioarei Maria (sec. XIX) - exterior baroc, are un frumos turn cu clopot vopsit in roz si albastru; interiorul impodobit cu fresce, iar iconostasul auriu si argintiu este frumos pictat; Biserica Sfintii Constantin si Elena - cea mai veche biserica din oras (337 d.Hr. - in vremea lui Constantin cel Mare) - constructia prezenta a fost terminata in 1832; Muzeul Etnografic; Casa Kuiumgioglu - una dintre cele mai importante creatii ale arhitecturii Renasterii Nationale; Geamia - o imensa moschee cu noua domuri (sec. XIV) - una dintre cele 500 de moschei construite in Plovdiv - renumita pentru cadrul solar cat si pentru minaretul ei; Bazarul din fostul cartier otoman. Timp liber.
                                                                                    Cazare Plovdiv - Hotel 3*.
 
ZIUA III. Mic dejun. Plecare spre Kazanlak - “capitala regiunii in care cresc trandafirii " - Valea Trandafirilor - dar si Valea Regilor Traci; Locul unde de peste 100 de ani se desfasoara Festivalul Trandafirilor - care dubuteaza in prima saptamana din luna Iunie. Urmeaza zile intregi de parade concursuri si spectacole la care participa vizitatori din toata lumea. La culesul petalelor delicate ale trandafirilor pot participa si turistii, care vor trebui sa se trezeasca dimineata devreme pentru ca petalele transdafirilor se culeg intre orele 05 si 09 inainte sa se evapore roua, care prin evaporare ar lua cu ea tot parfumul. Trandafirul - Rosa Damascena - adus din India prin Persia, Siria si Turcia, este cea mai mare bogatie a regiunii. Trandafirul este o sursa de vindecare, creativitate, echilibru, pace si frumusete - simbolul Fecioarei Maria. De fapt, numele Rozari, inseamna “ghirlanda de trandafiri". In Evul Mediu, trandafirii au fost folositi in ceremoniile de purificare, iar Sfanta Fecioara este simbolul suprem al puritatii. Trandafirii albi sunt asociati cu bucuriile Mariei, cei rosii cu suferinta ei, iar cei galbeni, cu gloria ei.
Vizita la Muzeul Trandafirilor , singurul din lume de acest tip. Mormantul tracic din Kazanlak, unul dintre cele mai valoroase monumente ale artei arhitecturale si picturale a tracilor (sec. IV - III i Hr). Timp liber pentru masa. Plecare spre Veliko Tarnovo. Pe traseu, oprire la Manastirea Dryanovo - centru al rebelilor impotriva turcilor.
                                                                                    Cazare Veliko Tranovo - Hotel 3*.
 
ZIUA IV. Mic dejun. Program turistic Veliko Tarnovo, fosta capitala a celui de-al doilea regat bulgar (1187 - 1393). Asezare pitoreasca pe colinele Tzarevetz, Trapezita Momina, Krepost si Sveta Gora, pe malurile raului Yantra. Cronicarii bizantinii il numesc “cel mai inaccesibil si cel mai frumos oras din intregul Haemus", “a treia Roma" si “al doilea Constantinopol". Obiective: Cetatea, Biserica patriarhalaInaltarea Domnului" din Cetate, Casele de pe Strada Gurko. Timp liber pana la ora 17:00. Plecare spre tara. Se ajunge in functie de formalitatile vamale si trafic.
 
 
Pret: 165 € + 200 Lei              Grup minim : 40 persoane                     Suplim. single : 40 €
 
 
Pretul include : - transport autocar clasificat; - 3 cazari hoteluri 3* cu mic dejun; - vizite conform programului; - taxe vamale, parcari; - ghid insotitor din partea agentiei pe tot parcursul programului.
 
 
Pretul NU include : - biletele de intare la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea; - asigurarea medicala pentru calatorie (recomandata, se elibereaza in agentie); - asigurarea STORNO (se elibereaza in agentiei o data cu achitarea avansului); - bacsisurile pentru prestatorii locali (personal hotelier, soferi, ghizi, s.a - se achita la destinatie - 5 €/pers); - alte cheltuieli personale.
 
 
NOTA 1: AVANS LA INSCRIERE 20% DIN PACHET. Diferenta se achita esalonat in doua rate cu 30 de zile inaintea plecarii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 de zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
 
NOTA 2:
!!! In caz de neconstituire a grupului, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia sau de a modifica pretul in functie de numarul de participanti.
 

 
Penalizari in caz de retragere :
- 25% din pachetul de servicii daca renuntarea se face cu 30 - 25 zile inaintea plecarii ;
- 50% din pachetul de servicii daca renuntarea se face intre 24 si 20 zile inaintea plecarii ;
- 100% daca renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii.
- tarifele sunt calculate pentru un grup de 40 de persoane. In caz de neconstituire a grupului agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia sau pretul se recalculeaza in functie de numarul de participanti.
- clasificarea hotelurilor este raportata la normele metodologice din fiecare tara si nu corespunde cu metodologia clasificarii din Romania.
- acte necesare: Carte de Identitate sau Pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii.
- ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierii.
- pentru minori : este necesar Pasaportul si declaratii notariale din partea parintilor. Cazier juridic pentru persoana care insoteste minorul ( altul decat parintii ).
- prezentul program constituie act aditional la contractul de comercializare a pachetului turistic.
 

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza