Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
Ramnicu Valcea si Manastirile Olteniei
Ramnicu Valcea si Manastirile Olteniei
Ramnicu Valcea si Manastirile Olteniei
Ramnicu Valcea si Manastirile Olteniei
 
email oferta
printeaza oferta

Ramnicu Valcea si Manastirile Olteniei

Pret: 595 Lei/persoana

RAMNICU  VALCEA  SI  MANASTIRILE OLTENIEI DE SUB  MUNTE
CROAZIERA  PE  OLT
 
 
Traseu : Bucuresti - Pitesti - Cotmeana - Ramnicu Valcea - Manastirile Olteniei - Valea Oltului - Bucuresti
 
Plecare: 23.06.2021 (2 nopti / 3 zile)
 
“Este suficient sa contemplam interiorul bisericilor acoperite de fresce si de icoane, pentru a nu ne simti singuri
 
 
ZIUA I. Intalnire cu grupul ora 06:45 in Parcarea din Piata Victoriei. Plecare ora 07:00 pe traseul propus. Oprire la Manastirea Cotmeana - cea mai veche vatra monahala din Tara Romaneasca, datata din anul 1292; gazduieste cel mai vechi clopot din Tara Romaneasca, donat de “jupan Dragomir" in anul 1385. In biserica manastirii se pastreaza portretele lui Mircea cel Batran si Petru Cercel.
- Ramnicu Valcea - pas cu pas pe strazile orasului vom vizita cladirile de patrimoniu, vom intra in biserici si muzee, vom fotografia monumente, ne vom plimba prin parcuri si vom descoperi locuri care iti cuceresc simturile si inima (cu ghid local - contra cost).
Obiective: Casa Memoriala Anton Pan, Muzeul de Istorie, Scuarul Revolutiei inconjurat de cele mai importante institutii (Tribunalul, Judecatoria, Monumentul Independentei, Casa Simian - adaposteste Muzeul de Arta - gazduieste opere ale unor artisti celebrii - Grigorescu, Tonitza, Palladdy, Vermont, Storck, etc); Biblioteca Antim Ivireanul cu frumosul vitraliu al cupolei, care ilustreaza Facerea Lumii si are 86 module asezate la 30 m inaltime; Biserica Cuvioasa Paraschiva, Biserica Sfantul Mina (Toti Sfintii); Merele din Ramnicu Valcea.
                                                                                                Cazare Hotel Sofianu 4* - Ramnicu Valcea.
 
ZIUA II. Mic dejun. Momente ale spiritualitatii valcene:
- Manastirea Govora - una dintre cele mai vechi din tara (sec.XIV), ridicata sub domnia lui Vlad Dracul;
- Manastirea dintr-un lemn - surprinde prin bogatia arhitecturala si simbolistica, dar si prin cadrul natural de o frumusete aparte in care se afla un colt de Rai, un stejar si 2 legende; adaposteste icoana Maicii Domnului din inima copacului, icoana Facatoare de Minuni; Icoana Pictata pe ambele fete (mai sunt doar 3 in lume - Ierusalim, Moscova si Istanbul).
- Manastirea Surpatele (sec. XVIII) ctitor Doamna Maria (sotia domnitorului Constantin Brancoveanu - adaposteste icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului - Smolenskaia. In manastire sunt reprezentate scene unice: Sfanta Treime desfasurata (primirea celor 3 ingeri de catre Avraam, spalarea picioarelor); Impartirea hainelor lui Iisus.
- Manastirea Hurezi - cea mai importanta ctitorie a lui Constantin Brancoveanu (sec. XVII) - o remarcabila realizare a artei brancovenesti. Complexul monahal cuprinde: Biserica Manastirii, Biserica Bolnita, Schitul Sfantul Apostol, Schitul Sfantul Stefan, Foisorul Egumenului Dionisie Balacescu, Biblioteca lui Constantin Brancoveanu (numara 4.000 de volume).
Oprire la Horezu - locul unde ceramica lucrata in atelierele asezarii este tipic romaneasca, avand ca particularitate culorile rosu si galben. Simbolistica des intalnita este cocosul, motive vegetale, spirale, stele, pomul vietii, coada de paun.
- Manastirea Bistrita - ctitorie a Craiovestilor (sec. XV) - adaposteste moastele Sfantului Grigorie Decapolitul. Aici, a functionat prima tiparnita din Tara Romaneasca si o legatorie de carti bisericesti; Se tiparesc: Liturghierul Slavon al calugarului Macarie si Cronica Universala a lui Mihail Moxa, iar in anul 1640 Pravila de la Govora. Oprire la Baile Govora - oaza de liniste si sanatate - statiune de lux acum 100 de ani - in prezent in proces de reabilitare folosindu-se fonduri europene. Timp liber in Baile Govora.
                                                                                                Cazare Hotel Sofianu 4* - Ramnicu Valcea.
 
ZIUA III. Mic dejun. Manastirea Cozia - ctitorie a lui Mircea cel Batran (sec. XIV) -  imbogatita cu odoare in vremea lui Constantin Brancoveanu, adaposteste mormantul lui Mircea cel Batran si Teofana (mama lui Mihai Viteazul); puternic centru de cultura romaneasca de-a lungul timpului; Fantana construita de Neagoe Basarab (sec. XVI).
- Manastirea Turnu - situata pe piscul lui Teofil, are 2 biserici (Biserica Veche - sec. XVII - construita de Varlaam Mitropolitul si Biserica Noua - inceputul sec. XX - construita de episcopul carturar Gherasim Timus).
- Schitul Ostrov - ctitoria lui Neagoe Basarab si sotia sa Despina (sec. XVI) se afla pe singura insula locuita a Oltului, ocrotita de o icoana Facatoare de Minuni.
Insula cu minuni" sau “Manastirea dintre ape" - este cea mai veche manastire de maici din Romania; Parcul de agrement din jurul manastirii este o adevarata gradina botanica. In finalul programului pe Valea Oltului (in functie de conditiile meteorologice)  va invitam la o Croaziera pe Olt cu o durata de 50 de minute, prilej sa ne bucuram de o frumoasa plimbare cu catamaranul si sa admiram din mijlocul apei obiectivele turistice aflate pe malurile Oltului intre Calimanesti si Caciulata (optional, 20 Lei/pers).
Plecare spre Bucuresti. Se ajunge in functie de trafic si conditiile meteo.
 
 
        Pret: 595 Lei                  Grup minim: 25 persoane.                         Suplim. single :  160 Lei              
 
 
Reduceri : Copil intre 6 si 12 ani cazare in camera DBL cu 2 adulti (fara pat suplimentar) reducere 95 Lei
 
 
Pretul include: - transport autocar clasificat conform normelor internationale si a noilor reglementari; - taxe si parcari; - 2 nopti cazare cu mic dejun Hotel 4*; - excursiile cuprinse in program; - ghid insotitor din partea agentiei.
 
Pretul NU include: - intrarile la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea; - ghid local (20 Lei/pers); - Croaziera pe Olt (20 Lei/pers); - alte cheltuieli personale.
Penalizari in caz de retragere :
- 10% din pachetul de servicii indiferent de momentul in care intervine retragerea;
- 25% din pachetul de servicii daca renuntarea se face cu 30 - 25 zile inaintea plecarii ;
- 50% din pachetul de servicii daca renuntarea se face intre 24 si 20 zile inaintea plecarii ;
- 100% daca renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii.

!!! In caz de neconstituire a grupului, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia sau de a modifica pretul in functie de numarul de participanti.
 

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza