Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
NOU! CRIZANTEMA DE AUR LA Targoviste
NOU! CRIZANTEMA DE AUR LA Targoviste
NOU! CRIZANTEMA DE AUR LA Targoviste
NOU! CRIZANTEMA DE AUR LA Targoviste
 
email oferta
printeaza oferta

NOU! CRIZANTEMA DE AUR LA Targoviste

Pret: 420 Lei/persoana

NOU !!!  Crizantema de aur la Targoviste
 
ATENTIE !!! Locuri limitate - max . 30 turisti
 
Plecare : 22.10.2022 (2 zile / 1 noapte)
 
 
ATRACTII : O seara de neuitat la cea de-a 55 editie a Festivalului Crizantema de Aur la Targoviste - locul unde romanta a creat un univers al nobletei si duiosiei, unde parfumul altui veac revarsa catre noi acorduri de cantece lautaresti de prin vechi mahalale si hanuri; O melodie izvorata din doinele si baladele noastre strabune - o traire, o expresie a sufletului - romanta este DOR, cuvant care cuprinde iubirea, dorinta, tristetea, dorul si speranta.
 
 
OBIECTIVE : Turnul Chindiei, Casa Atelier Gheorghe Patrascu, Muzeul Comunismului, Manastirea Dealu, Manastirea Viforata, Muzeul “Casa Romantei", Muzeul National al Politiei.
 
ZIUA I. Intalnire cu grupul ora 07:00 - Parcarea din Piata Victoriei. Plecare pe traseul Bucuresti - Targoviste, ora 07:15. Program turistic Targoviste: Turnul Chindiei si Curtea Domneasca : (include: Muzeul Tiparului si al Cartii Romanesti vechi, Biserica Sf. Vineri, Palatul Petru Cercel si Biserica Domneasca); Casa Atelier Gheorghe Patrascu - adaposteste o expozitie a orasului din perioada interbelica; Muzeul de Arta - care prezinta colectii de pictura religioasa, mobilier de epoca, arta decorativa, podoabe si tesaturi orientale, lucrari de arta moderna si contemporana. Muzeul de Istorie - cladire cu o decoratie clasica cu influente baroce si o impresionanta pictura interioara (sec. XIX).
- Complexul Monumental “Stelea" - cu constructii ridicate pe parcursul mai multor veacuri, ultima fiind ctitoria lui Vasile Lupu - 1645.
- Complexul Monumental Metropolitan - ctitorie a lui Neagoe Basarab in stilul Sfintei Sofia; alaturi, se afla “locuinta  mitropolitului"; Pictura apartine lui Dimitrie Belizarie, iar sculptura iconostasului a fost realizata de Pandele Teodorescu; Biserica Alba (sec. XIV - XVII) - cu un interesant interior impartit de un brau in doua registre.
- Muzeul Comunismului - unul dintre cele mai neobisnuite puncte de interes ale orasului, garnizoana locala unde au petrecut ultimele zile fostul dictator Nicolae Ceausescu si sotia sa Elena. Locul unde a avut loc procesul si executia dramatica a celor doi. Cladirea unitatii militare este una istorica. Aici, a functionat prima scoala de cavalerie din tara noastra si tot aici a facut armata Regele Mihai.
- Muzeul National al Politiei - un muzeu unic in tara noastra - inaugurat in 2000 - amenajat in fosta Casa a coconilor - ridicata de domnitorul Constantin Brancoveanu in 1701, pentru a servi drept locuinta fiilor sai - constructie in stil neoclasic.
Muzeul prezinta etapele de dezvoltare a Politiei Romane, oglindind drumul parcurs de aceasta institutie pe plan national, dar include si o zona rezervata sectiunii internationale.
Timp liber la hotel. Pregatire pentru seara de spectacol - CRIZANTEMA DE AUR. (daca conditiile sanitare ale momentului permit desfasurarea festivalului)
                                                                                                                                                         Cazare Hotel Tolea 4* - Targoviste.
 
 
ZIUA II. Mic dejun. Program turistic:
 
- “Casa Romantei" - o vizita incarcata de emotie, prilej sa ne bucuram de informatii pretioase din istoria si evolutia Romantei, precum si din istoria Festivalul National de Romante - “CRIZANTEMA DE AUR" - cu evolutie neintrerupta din 1968. Parcurgem Sala Vocilor de aur, Sala compozitorilor care printre altele gazduieste o foarte veche partitura olografa de romanta a celebrului compozitor Ciprian Porumbescu, precum si plansa intitulata “Romanta imnului national", care atesta faptul ca romanta compusa de Anton Pan in 1836 “ Din sanul maicei mele" pe versurile lui Grigore Alexndrescu - se afla la baza Imnului de Stat “Desteapta-te, romane!", ale carui versuri au fost semnate de Andrei Muresanu; Sala Trofeelor, Sala actorilor si prezentatorilor.
 
 - Manastirea Dealu - ctitoria domnitorului Radu cel Mare (in jurul anului 1400) si locul unde este ingropat capul domnitorului Mihai Viteazul; necropola domneasca; prima tipografie a Tarii Romanesti (din vremea lui Neagoe Basarab - 1514)
- Manastirea Viforata - atestata documentar in 1530, ctitoria lui Vlad Voda al V-lea; predata si distinsa de Gabriel Bathory - restaurata de Voievodul Radu Mihnea si Matei Basarab. Constantin Brancoveanu construieste noi chilii, reface zidurile de incinta si pardoseala bisericii; Dupa 1940 manastirea va fi refacuta prin grija patriarhului Justinian Marina.
Timp liber. Plecare spre casa in jurul orei 17:00. Se ajunge in functie de trafic.
 
PRET : 420 Lei                       Grup minim 30 persoane                       Suplim. camera single : 60 Lei
                                                           
 
LA INSCRIERE SE ACHITA UN AVANS DE 100 Lei + 50 Lei biletul pentru festival
 
Pretul include: - transport autocar clasificat conform normelor internationale si a noilor reglementari; - vizitele mentionate in program; - insotitor de grup din partea agentiei; - cazare hotel 4* cu mic dejun inclus.
 
Pretul NU include: - intrarile la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea; - alte cheltuieli personale; - biletul de intrare pentru Festivalul “Crizantema de Aur" - 50 Lei/pers. (optional)
 

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza