Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
Excursie 1 zi - dincolo de Bucuresti -
Excursie 1 zi - dincolo de Bucuresti -
Excursie 1 zi - dincolo de Bucuresti -
Excursie 1 zi - dincolo de Bucuresti -
 
email oferta
printeaza oferta

Excursie 1 zi - dincolo de Bucuresti -

Pret: 160 Lei/persoana

EXCURSIE DE O ZI
 
- dincolo de Bucuresti -
 
Plecare : 17.06.2023 ( 1 zi )
 
 
            ATRACTII: Conacul Druganescu de la Stoenesti (jud. Giurgiu) ridicat in stil brancovenesc; Manastirea Izvorul Tamaduirii (Stoenesti); Manastirea Bolintin Vale; Manastirea Samurcasesti
 
ZIUA I. Intalnire cu grupul ora 07:00 - Parcarea din Piata Victoriei; Plecare ora 07:15 pe traseul: Bucuresti - Calugareni - Crucea de Piatra - Uzum - Ianculestii Mici - Floresti - Stoenesti.
            - Vizita Conacul Druganescu - un adevarat ansamblu ce cuprinde cladirea conacului, ridicata intre 1710 - 1715 de Gavril Druganescu, mare vornic de Targoviste in timpul lui Constantin Brancoveanu, cumparat in 1939 de domnita Marina Stirbei Brancoveanu, fiica printului George Stirbei, prima romanca aviator.
Cladirea a fost recuperata de eparhia vlasceana in 2012 si redat patrimoniului cultural ca o implinire a testamentului ctitorilor. Aici, functioneaza in prezent Centrul Pastoral - Cultural Gavril Druganescu si este sediul Protoieriei Bolintin.
Centrul gazduieste ; Biblioteca Dimitrie Bolintineanu - un muzeu de arta ecleziala, muzeu de etnografie si arta populara, un centru de restaurare, recuperare si conservare a patrimoniului bisericesc, ateliere de pictura, olarit, tesut, prelucrarea lemnului, impletituri si costume populare.
In apropierea Centrului Pastoral - Cultural a fost ridicata o biserica din lemn, lacas de inchinare a noii Manastiri Izvorul Tamaduirii.
- Se continua drumul spre Bolintin Vale - vizita la Manastirea Buna Vestire din padurea cea mare a Bolintinului - ridicata de “Pilea Logofatu’" - in 1433 cum aflam dintr-un hrisov emis de Alexandru Aldea Cocon, fiul lui Mircea cel Batran (se pot face cumparaturi pentru acasa - produse apicole, branzeturi).
Oprire in Bolintin Vale pentru masa, daca conditiile actuale permit. Orasul a fost atestat documentar in 1433 intr-un hrisov dat de Alexandru Aldea Voievod.
- Se continua drmul spre Bucuresti cu oprire la Manastirea Samurcasesti - ctitorie a vornicului Constantin Samurcas si a sotiei sale Zinca. In 1808, puternic afectata de cutremure (1838, 1940) si de incediul din 1814 va fi restaurata prin grija oficialitatilor vremii. Din pictura lui Ghe. Tatarescu s-au pastrat cateva fragmente.
In cimitirul manastirii se afla Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena, inaltata in 1876. Aici sunt ingropate monahia Sofia, fiica lui I. Heliade Radulescu - invatatoare si stareta pentru scurta vreme si mama eroului Valter Maracineanu, Frosa Sarandi (printre primele actrite de teatru din Romania). In cadrul manastirii functioneaza un atelier de tamplarie si de inramat icoane (primele masini aduse de Patriarhul Justinian Marina, in 1961 din Germania).  Se continua drumul spre Bucuresti. Se ajunge in functie de trafic pe autostrada A1 - Bucuresti - Pitesti.

Pret:  160 Lei                                                      Grup minim: 40 pers.                                                    
 
Pretul include: - transport autocar clasificat conform normelor internationale si a noilor reglementari; - vizitele mentionate in program; - insotitor de grup din partea agentiei.
                                                                  
Pretul NU include: - intrarile la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea; - alte cheltuieli personale.

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza