Excursie 1 zi - dincolo de Bucuresti -
Pret: 160 Lei/persoana
EXCURSIE DE O ZI
- dincolo de Bucuresti -
Plecare : 17.06.2023 ( 1 zi )
ATRACTII: Conacul Druganescu de la Stoenesti (jud. Giurgiu) ridicat in stil brancovenesc; Manastirea Izvorul Tamaduirii (Stoenesti); Manastirea Bolintin Vale; Manastirea Samurcasesti
ZIUA I. Intalnire cu grupul ora
07:00 - Parcarea din
Piata Victoriei; Plecare ora
07:15 pe traseul:
Bucuresti -
Calugareni -
Crucea de Piatra -
Uzum - Ianculestii Mici -
Floresti -
Stoenesti.
- Vizita
Conacul Druganescu - un adevarat ansamblu ce cuprinde cladirea conacului, ridicata intre 1710 - 1715 de Gavril Druganescu, mare vornic de Targoviste in timpul lui Constantin Brancoveanu, cumparat in 1939 de domnita Marina Stirbei Brancoveanu, fiica printului George Stirbei, prima romanca aviator.
Cladirea a fost recuperata de eparhia vlasceana in 2012 si redat patrimoniului cultural ca o implinire a testamentului ctitorilor. Aici, functioneaza in prezent
Centrul Pastoral - Cultural Gavril Druganescu si este sediul Protoieriei Bolintin.
Centrul gazduieste ;
Biblioteca Dimitrie Bolintineanu - un muzeu de arta ecleziala, muzeu de etnografie si arta populara, un centru de restaurare, recuperare si conservare a patrimoniului bisericesc, ateliere de pictura, olarit, tesut, prelucrarea lemnului, impletituri si costume populare.
In apropierea
Centrului Pastoral - Cultural a fost ridicata o biserica din lemn, lacas de inchinare a noii
Manastiri Izvorul Tamaduirii.
- Se continua drumul spre
Bolintin Vale - vizita la
Manastirea Buna Vestire din padurea cea mare a Bolintinului - ridicata de “
Pilea Logofatu’" - in 1433 cum aflam dintr-un hrisov emis de Alexandru Aldea Cocon, fiul lui Mircea cel Batran (se pot face cumparaturi pentru acasa - produse apicole, branzeturi).
Oprire in
Bolintin Vale pentru masa, daca conditiile actuale permit. Orasul a fost atestat documentar in 1433 intr-un hrisov dat de Alexandru Aldea Voievod.
- Se continua drmul spre Bucuresti cu oprire la
Manastirea Samurcasesti - ctitorie a vornicului
Constantin Samurcas si a sotiei sale Zinca. In 1808, puternic afectata de cutremure (1838, 1940) si de incediul din 1814 va fi restaurata prin grija oficialitatilor vremii. Din pictura lui Ghe. Tatarescu s-au pastrat cateva fragmente.
In cimitirul manastirii se afla
Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena, inaltata in 1876. Aici sunt ingropate monahia Sofia, fiica lui I. Heliade Radulescu - invatatoare si stareta pentru scurta vreme si mama eroului Valter Maracineanu, Frosa Sarandi (printre primele actrite de teatru din Romania). In cadrul manastirii functioneaza un atelier de tamplarie si de inramat icoane (primele masini aduse de Patriarhul Justinian Marina, in 1961 din Germania). Se continua drumul spre
Bucuresti. Se ajunge in functie de trafic pe autostrada A1 - Bucuresti - Pitesti.
Pret: 160 Lei Grup minim: 40 pers.
Pretul include: - transport autocar clasificat conform normelor internationale si a noilor reglementari; - vizitele mentionate in program; - insotitor de grup din partea agentiei.
Pretul NU include: - intrarile la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea; - alte cheltuieli personale.