Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
Delta Dunarii - Dobrogea
Delta Dunarii - Dobrogea
Delta Dunarii - Dobrogea
Delta Dunarii - Dobrogea
 
email oferta
printeaza oferta

Delta Dunarii - Dobrogea

Pret: de la 1250 Lei/persoana

DELTA  DUNARII si stravechi plaiuri Dobrogene
 
Plecare: 28.05.2021 (4 nopti / 5 zile)
 
ATRACTII: M-rea Dervent; Pestera Sf. Andrei, M-rea Techirghiol, Monumentul de la Adamclisi, Cetati grecesti la Malul Marii Negre, Delta Dunarii - Croaziera - tur 1 zi Letea - Sulina; alte manastiri dobrogene
 

ZIUA I. Intalnire cu grupul ora 07:00 in Parcarea din Piata Victoriei. Plecare ora 07:15 spre Dobrogea, straveche provincie bogata in atractii si inedite frumuseti.
Oprire Manastirea Dervent - locul unde in vremea lui Diocletian (285 - 305) au fost martirizati patru crestini a caror nume nu ne sunt cunoscute, pastrandu-se insa patru cruci de piatra, ce s-au dovedit tamaduitoare, multe vindecari miraculoase petrecandu-se la “sfintele cruci nepuse de mana omeneasca", ci crescute natural din pamant; La aproximativ 700 m de biserica manastirii se afla izvorul tamaduitor.
- Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei - marturia toponimica a apostolului Sf. Andrei in tinutul Dobrogei - alaturi de cele noua izvoare , din a caror apa adunata formandu-se un parau, unde Sfantul propovaduitor boteza; Biserica Mare ridicata intre 1998 - 2002 este astazi o adevarata catedrala impodobita la exterior cu mozaicuri impresionante.
- Monumentul de la Adamclisi - monument triumfal Tropaeum Traiani, ridicat intre 106 - 109 de Imparatul Traian - arhitect Apolodor din Damasc; Muzeul Arheologic - adaposteste piese originale de la monument si de la ruinele cetatii “Tropaeum Traiani" - ridicata peste o asezare geto-dacica.
- Manastirea Techirghiol intemeiata de primul patriarh al Romaniei - Miron Cristea, care cumpara in 1928 o vila cu 16 camere formad un sanatoriu preotesc; In 1951 patriarhul Justinian aduce o biserica de lemn din Transilvania; Carol al II-lea o va duce la Sinaia in 1934, construind in schimb o biserica de zid; Vor avea loc mai multe extinderi, astazi fiind o baza moderna de tratament balnear, sub ocrotirea Sf. Pantelimon. In octombrie 2000 Patriarhul Teoctist pune piatra de temelie pentru o alta biserica. De vazut: statuia Sf. Pantelimon lucrarea sculptorului Ion Jalea; Atelierul de icoane bizantine.
                                                                                                Cazare Constanta - Hotel  Megalos 3*
 
ZIUA II. Mic dejun. Program turistic in anticul Tomis - Constanta de astazi - promenada in Centrul Vechi al orasului: Muzeul de Istorie si Arheologie, Statuia poetului Ovidiu, Muzeul de sculptura “ Ion Jalea"; Cazinoul, Acvariul “Amiralitatea" - marturii arhotectonice ale istoriei orasului; Edificiul Roman cu Mozaic; Marea Moschee inspirata de Moscheea din Konya - Turcia - prima constructie realizata din beton armat din Romania; Moscheea Hunchiar; Catedrala Ortodoxa Sfintii Apostoli Petru si Pavel. Timp liber.
                                                                                                Cazare Constanta - Hotel Megalos 3*
 
ZIUA III. Mic dejun. Plecare spre Tulcea. Pe traseu, in drum spre Cetatea Histria vom trece prin satele lipovenesti Jurilovca si Visina, admirand casele traditionale cu elemente arhitecturale specifice, acoperite cu stuf si vopsite in albastrul lipovenilor; Cetatea Histria - colonie greaca intemeiata de colonistii din Milet in sec. VII i.Hr., construita pe malul Lacului Sinoe - dupa vizitarea sitului arheologic facem o oprire pe malul lacului format in urma aluviunilor aduse de Dunare, cunoscut in antichitate ca Golful Halmyris al Marii Negre. Astazi, Lacul Sinoe comunica cu Marea Neagra avand o suprafata de 135 km si este o rezervatie naturala datorita speciilor de pasari ce populeaza zona.
- Cetatea Enisala - o fortareata medievala din sec. al XIV-lea, ridicata pe vremea lui Mircea cel Batran - bastion de aparare a sistemului defensiv al Tarii Romanesti.
- Tulcea - o scurta plimbare prin centrul orasului; optional: Muzeul de Arta, Muzeul Asizie, Muzeul de istorie si arheologie; Muzeul Etnografic; Muzeul Deltei Dunarii.
                                                                                                Cazare Tulcea - Hotel  Egreta 3*.
 
ZIUA IV. Mic dejun. Excursie in Delta Dunarii - tur de 1 zi Letea - Sulina (timp: 8 - 9 ore). Se pleaca din portul Tulcea navigand catre Canalul 35, ce reprezinta poarta Deltei Dunarii, indreptandu-ne catre canalele Sireasa de Sud, Periteasca si Sontea - pentru a ajunge in zona “Scaunele"; ne oprim la intrarea in Lacul Nebunu’ sa ascultam povestea din spatele numelui lacului, apoi, mergem catre zona Cot Candura, Lac Balcanesti, Lac Fortuna, inaintam pe Canalul Olgutasi ne oprim la Mila 23, unde facem un popas vizitand imprejurimile, apoi ne croim drum pe Dunarea Veche, Canalul Magearu (Canalul cu nuferi) si ajungem in satul Letea - unde ne oprim pentru vizita si punct de plecare pentru explorarea padurii
 
Letea (optional) si povestea ei. Dupa aproximativ 2 ore ne intoarcem pentru “masa traditionala" si apoi plecam catre Sulina pe Canalul Barbosul. Vizitam Farul Vechi si punctul Mila 0. Facem o oprire in Portul Sulina, urmand sa ne intoarcem pe Bratul Sulina catre Portul Tulcea. Excursia optionala din Padurea Letea se efectueaza cu microbuze descoperite adaptate  “gen safari". Din satul Letea pana la padure sunt aproximativ 10 km. Fiind rezervatie naturala, accesul in padure este limitat, dar se poate face o scurta plimbare pe jos pe traseul permis, pana la dunele de nisip (15 - 20 min dus - intors, sunt necesare tinuta si incaltaminte adecvate). Padurea Letea este o padure de nisip (complet diferita de orice alta padure montana). In lunile de primavara, pe langa stejarii seculari se pot vedea anumite specii de orhidee si alte flori specifice.
                                                                                                Cazare Tulcea - Hotel Egreta 3*.
 
ZIUA V. Mic dejun. Plecare  spre Bucuresti. Pe traseu oprire la Manastirea Cocos, inaltata intre 1832 - 1835 pe locul unui vechi schit de sihastri de la 1679; Actualul asezamant este mult largit, ridicandu-se mai multe cladiri; Muzeul manastirii infiintat in 1985 prezinta arta bisericeasca, carte veche, obiecte de cult, etc.
- Crama Sarica Niculitel - una dintre cele mai vechi potgorii ale Dobrogei. Optional, degustare de vin; Basilica paleocrestina Niculitel. Optional, se poate asigura masa de pranz.
- Manastirea Celic Dere (in limba turca “parau de otel"), are un aspect de sat cu case rasfirate - a fost fondata in 1835. Biserica mare are Hramul Adormirea Maicii Domnului ; Paraclisul Acoperamantul Maicii Domnului; Izvorul Tamaduirii - biserica de la subsol..
Adevarata vatra a ortodoxiei , manastirea gazduieste numeroase obiecte de cult, 27 documente scrise in limba turca, araba, persana,; manuscrise si tiparituri vechi, precum si o Icoana Facatoare de Minuni - icoana Mantuitorului, care se curata singura; Icoana Maicii Domnului.
Plecare spre Bucuresti. Se ajunge in functie de trafic.
 
        Pret: 1.250 Lei              Grup minim: 35 persoane.                         Suplim. single :  320 Lei              

 
Reduceri : Copil intre 6 si 12 ani cazare in camera DBL cu 2 adulti (fara pat suplimentar) reducere 250 Lei
 
 
Pretul include: - transport autocar clasificat conform normelor internationale si a noilor reglementari; - taxe si parcari; - 2 nopti cazare cu mic dejun Constanta - hotel 3*; - 2 nopti cazare cu mic dejun Tulcea - hotel 3*; - excursiile cuprinse in program; - Croaziera de 1 zi - Letea - Sulina (tarif: 230 Lei/pers) - ambarcatiuni rapide, masa cu meniu traditional; - ghid insotitor din partea agentiei; - ghid local Constanta.
 
Pretul NU include: - intrarile la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea; - excursie in Padurea Letea (50 lei/pers);      - alte cheltuieli personale.

 
 

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza