Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
Vidin - orasul din vecini
Vidin - orasul din vecini
Vidin - orasul din vecini
Vidin - orasul din vecini
 
email oferta
printeaza oferta

Vidin - orasul din vecini

Pret: de la 140 Euro/persoana

VIDIN, vecinul nostru “de peste drum de Calafat; BELOGRADCHIK - o cetate desprinsa parca dintr-o poveste, asezata in mijlocul unor formatiuni stancoase spectaculoase
 
Plecare: 29.06.2023 (4 zile/3 nopti)
 
 
ZIUA I. Intalnire cu grupul ora 07:00 in Parcarea din Piata Victoriei. Plecare pe traseul: Bucuresti - Autostrada A1 - Slatina (resedinta judetului Olt), acolo unde:
“Dupa cum e datina
Cel ce trece prin Slatina
Viata i se pare draga
Dupa un pahar de braga"
 
 
Obiective turistice Slatina: Muzeul Judetean Olt, inaugurat in 1952 prin grija colectionarilor locali, printre care Jack Florescu, care amenajeaza in propria casa doua sali de prezentare ale colectiei. Muzeul Judetean Olt are doua sectii - o sectie de arta si o sectie de istorie.
Catedrala din Slatina - construita in 1782 de Ionascu Cupetu (un mare negustor) si a fost pictata de Gheorghe Tatarescu; Din 1999 s-a luat hotararea infiintarii Parohiei “Inaltarea Domnului".
Cofetaria “Atletul Albanez" - vestita pentru dulciurile orientale preparate dupa retete traditionale - singura firma privata din Romania, care a functionat neintrerupt si in perioada comunista, din 1912. Un loc blocat, in timpul anului 1950 cu frigidere pline cu sticle de braga, cu halvita, rahat si inghetata, iar peretii sunt plini de decupaje din ziare si fotografii vechi ale musteriilor celebrii care i-au trecut pragul bragagiului din Slatina (Ion Minulescu, Nicolae Iorga, Eugen Ionescu, Amza Pellea, Nicu Constantin, Doina Badea, Dan Puric, Gheorghe Hagi, Charles du Gaulle insotit de Nicolae Ceausescu, James Rosapepe - ambasadorul Americii in Romania, si multi altii).
Manastirea Caluiu - ctitoria Buzestilor, unul dintre cele mai frumoase si bogate lacasuri de cult cu o poveste mai putin stiuta; Se afla in Comuna Oboga - renumita pentru mesterii olari la 15 km de Bals si 40 km de Slatina.
Se continua drumul spre Craiova. Vizita la Muzeul de Arta, adapostit in Palatul Jean Mihail - stilul dominant este eclectic cu elemente ale barocului tarziu - in curtea Palatului este amplasat bustul pictorului Theodor Aman, opera sculptorului Ion Jalea.
Casa Baniei - resedinta banilor Craiovei - in forma actuala Casele Baniei au fost ridicate de Constantin Brancoveanu.
Biserica Madona Dudu - stil brancovenesc - pictura apartine lui Constantin Lecca. Catedrala Metropolitana.
                                                                                                                        Cazare Craiova - Hotel 3*
 
ZIUA II. Mic dejun. Plecare spre Calafat - Vidin - traversare in Bulgaria pe noul pod inaugurat in 2013 - proiectul de construire a unui pod in aceasta zona dateaza din 1925.
Vidin - vecinul nostru “ de peste drum de Calafat" - port la Dunare in vestul Bulgariei - aparut pe locul unei vechi asezari celtice - mai tarziu important centru al Moesiei Superior - provincie romana; Slavii au numit asezarea Badin - ulterior se va numi Vidin.
Atractii: Forteareata turceasca Baba Vida (sec. X - XIV) - un muzeul fortareata - un monument de cultura de importanta nationala din 1964
Sinagoga din Vidin - construita in 1894 prin donatii ale comunitatii evreiesti.
Conacul turcesc (Koluka) - construit in 1746 - folosit de turci ca o cladire a politiei, pompierilor, centru de jurnalisti; din 1956 este muzeu.
Clubul Militar (Galeria de Arta) - cladirea a fost construita in 1892 cu fonduri ale unitatilor militare; Cladirea este dominata de o sala de receptie - 136 m²; Sala de dans are 175 m², este decorata cu sculpturi si oglinzi mari de perete, accesibila prin scara spirala.
Cladirea Toma Lazanov - construita in 1898, proprietatea unui bogat comerciant si binefacator - in prezent adaposteste sediul unei banci, o cofetarie si o librarie.
Hotel Evropa - cunoscut si sub numele de “Casa Profesorului".
                                                                                                                        Cazare Vidin - Hotel 3*
 
ZIUA III. Mic dejun. Program turistic - excursie la Cetatea Belogradchik - numita si Cetatea Kaleto - asezata la poalele unei formatiuni de roci spectaculoase cu inaltimi ce ajung la 200m, iar cele care servesc drept zid pentru cetate sunt de 70m, construita de romani, cetatea avea rol de a pazi si a controla drumul de invadatori.
Belogradchik - “un loc superb de care n-a auzit nimeni" - stancile ciudate au primit nume de la localnici: Manastirea, Madona, Calaretul, Preotii ; S-au creat  povesti care le-au dat viata. Timp liber pentru masa. Intoarcere la Vidin - vizita pentru shopping in Mall-ul din Vidin, dispus pe 4 etaje, cu magazine ale diverselor brand-uri, atat locale, cat si din strainatate.
                                                                                                                        Cazare Vidin  Hotel 3*
 
ZIUA IV. Mic dejun. Plecare spre tara pe traseul Vidin - Calafat - oprire la Manastirea Maglavit (expresia “Minunea de la Maglavit" - unde un cioban Petrache Lupu “a pretins ca i s-a aratat Dumnezeu"). Ne apropiem de finalul excursiei noastre, dar cu oprire pentru masa la Cetatea - Port - Conacul lui Mircea Dinescu - speram sa-l intalnim pe poet. Se ajunge in functie de trafic si formalitati vamale.
 
Pret : 140 € + 250 Lei             Grup minim : 35 pers.                      Suplim. camera single : 60 €
 
LA INSCRIERE SE ACHITA UN AVANS DE 50 € sau 250 Lei. DIFERENTA PANA LA DATA DE 29.05.2023
 
 
Pretul include : - transport auocar clasificat; -3 nopti cazare cu mic dejun hotel 3* (1 noapte Craiova si 2 nopti Vidin); - taxe de drum si vamale; - taxa de pod; - parcari; - excursiile incluse in program; - taxe locale (hotel); - ghid insotitor din partea agentiei.
 
Pretul NU include : - biletele de intrare la obiectivele turistice; - ghid local (10 €/pers - Zilele II si III);  - asigurarea medicala de calatorie (recomandata - se elibereaza in agentie); - asigurarea STORNO (se emite la cerere o data cu achitarea avansului) ; - alte cheltuieli persoanale.

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza