Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
Valea Trandafirilor
Valea Trandafirilor
Valea Trandafirilor
Valea Trandafirilor
 
email oferta
printeaza oferta

Valea Trandafirilor

Pret: de la 130 Euro/persoana

VALEA TRANDAFIRILOR  DIN  DAMASC sau Valea Rozelor
 
din Balcani, o regiune unica in Europa si o destinatie perfecta de vacanta pentru cei indragostiti de peisaje frumoase
 
Atractii: Festivalul Trandafirilor din Kazanlak, Tryavna - oraselul de basm din Bulgaria, Arbanasi, Veliko Tarnovo
 
Plecare : 03.06.2023 (3 zile/2 nopti)
 
 
Vom calatorii prin ascunsul giuvaer al Bulgariei, necunoscut celor multi, mirifica “Vale a Trandafirilor" - o zona unica in lume, unde se fabrica in mod traditional, cea mai mare cantitate de ulei de trandafiri din intreaga Europa.
           
 
ZIUA I. Intalnire cu grupul ora 06:00 in Parcarea din Piata Victoriei. Plecare ora 06:15 pe traseul : Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Veliko Tarnovo - Tryavna, cu o scurta oprire la Manastirea Dryanovo - lacas de cult ortodox intemeiat la sfarsitul sec. XII, in timpul celui de-al doilea Tarat Bulgar. Se continua drumul spre Tryavna - oraselul de basm din Bulgaria - un oras pitoresc si fermecator al carui centru istoric reprezinta cu adevarat un muzeu in aer liber. Obiective: Turnul cu Ceas (1814), Podul din Piatra boltuita, Biserica Sf. Arhangheli Mihail si Gavril (1819), Piata Centrala Nikola Filipovski, Muzeul Artei Asiatice si Africane, Beraria House Luc’s - cu bere artizanala (se poate organiza degustare cu masa - necesita rezervare anticipata).
                                                                                                            Cazare Tryavna - Hotel Kalina Palace 4*
 
ZIUA II. Mic dejun. Program turistic - excursie Kazanlak - “capitala regiunii" - in care cresc trandafirii - Valea Trandafirilor - Valea Rozelor - dar si Valea Regilor Traci. Locul unde de peste 100 de ani se desfasoara Festivalul Trandafirilor, ce debuteaza in prima saptamana din luna Iunie. Trandafirul - Rosa Damasceana - adus din India prin Persia, Siria si Turcia. Este cea mai mare bogatie a regiunii. Trandafirul este o sursa de vindecare, cretivitate, echilibru, pace si frumusete - simbolul Fecioarei Maria. De fapt, numele Rozari, insemna “ghirlanada de trandafiri". In Evul Mediu, trandafirii au fost folositi in ceremoniile de purificare, iar Sfanta Fecioara este simbolul suprem al puritatii. Trandafirii albi sunt asociati cu bucuriile Mariei, cei rosii cu suferinta ei, iar cei galbeni, cu gloria ei. Participare la Festivalul Trandafirilor de la Kazanlak - zona renumita pentru specia rara de trandafiri care se cultiva aici, folosita la fabricarea uleiului “attar of roses", exportat de bulgari pentru renumite parfumuri din lume. Bulgaria asigura 85% din productia totala necesara la nivel mondial.
Biletul de intrare la Festivalul Trandafirilor cu loc in tribuna pentru a participa la vizionarea paradei ce se desfasoara pe data de 04.06.2023 (45 leva - sector standard sau 65 leva - sector VIP, in functie de disponibilitati) Este necesare plata anticipata..
Vizita la Distileria Damascena (aproximativ 15 leva - include biletul de intrare si ghidul muzeului). - situata in incinta Complexului Etnografic din satul Skobelevo - intr-un pitoresc cadru natural, unde putem vedea cum se produce uleiul de trandafiri. Putem admira un Rosarium cu sute de soiuri de trandafiri, un parc, un Muzeu Etnografic, un magazin cu produse cosmetice, un restaurant cu o splendida gradina.
Alte atractii in Kazanlak: Monumentul Memorial - ridicat in onoarea tuturor bulgarilor cazuti in razboaie, Muzeul Trandafirului (vizita in interior , daca ni se permite) - unic la nivel mondial, Strada pietonala Iskara cu restaurante, cafenele, tarabe si suveniruri, Statuia Femeii Traciene, Monumentul generalului Mihail Skohelev - participant la razboiul impotriva turcilor (1877 - 1878); Mormantul tracic - unic in lume datorita frescelor din perioada elenistica; picturi murale reprezentand ritualuri tracice. Timp liber. Intoarcere la Tryavna.
                                                                                                            Cazare Tryavna - Hotel Kalina Palace 4*
 
ZIUA III. Mic dejun. Plecare spre Veliko Tarnovo. Intalnire cu ghidul local - program turistic Arbanasi - o asezare pitoreasca inclusa in Patrimoniul UNESCO, cunoscuta pentru istoria bogata si numeroasele biserici din sec. XVI si XVII, locuita de meseriasi priceputi (matase, arama, aur, argint si fier) si negustori instariti, care faceau comert cu Transilvania, Principatele Dunarene, Rusia si Polonia.
Casele - Cetati impresioneaza prin stilul arhitectonic; In 1921 prin Decret Imparatesc - Arbanasi este declarat statiune, iar in 2000 este inclus pe lista UNESCO.
Veliko Tranovo , fosta capitala a celui de-al doilea Tarat Bulgar (1187 - 1393) cronicarii bizantini il numesc “cel mai inaccesibil si mai frumos oras din intregul Haemus", “ a treia Roma" si “al doilea Constantinopol".
Program liber. Tur panoramic si pietonal  pe strada Gurko cu numeroase magazine si ateliere ale mestesugarilor locali. Timp liber pana la ora 17:00. Imbarcare pentru drumul de intoarcere in tara. Se ajunge in functie de trafic si formalitati vamale.                                                                              
 
 
Pret: 130 € + 250 Lei              Grup minim : 35 persoane                     Suplim. single : 50 €
 
 
Pretul include : - transport autocar clasificat; - 2 nopti cazare hotel 4* cu mic dejun; - excursii si vizite conform programului; - taxe vamale, parcari; - ghid insotitor din partea agentiei pe tot parcursul excursiei.
 
Pretul NU include : - biletele de intare la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea; - bilet la Festivalul Trandafirilor (45 leva/65 leva - pretul pentru participarea la parada se achita cu anticipatie); Vizita la Distileria Damascena (15 leva - include biletul de intrare si ghidul); - asigurarea medicala pentru calatorie (optionala -  recomandata); - asigurarea STORNO (optionala - recomandata); - ghizi locali Tryavna - Kazanlak - Arbanasi - Veliko Tarnovo (10 €/pers); - alte cheltuieli personale.

 

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza