Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
Program UNIC - Istanbul - Constantinopol
Program UNIC - Istanbul - Constantinopol
Program UNIC - Istanbul - Constantinopol
Program UNIC - Istanbul - Constantinopol
 
email oferta
printeaza oferta

Program UNIC - Istanbul - Constantinopol

Pret: de la 350 Euro/persoana

PROGRAM  UNIC - ISTANBUL - CONSTANTINOPOL
 
parcuri, palate, pavilioane, vile, Croaziera Stramtoarea Bosfor pana la Marea Neagra - vedere unica a intregului Bosfor pana la gura de varsare a Marii Negre in apele Bosforului, Anadolu Kavagi, Poyrazköy - Excursie la Iznik (antica Niceea) - Bursa (fosta capitala otomana)
 
Perioada : 29.08 - 03.09.2022 (6 zile/5 nopti)
 
 
ZIUA I. Intalnire cu grupul ora 06 :00 - Parcarea din Piata Victoriei. Plecare ora 06 :15 pe traseul Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Veliko Tranovo - Edirne - Istanbul.                     
Cazare Istanbul -Hotel  4*
 
ZIUA II. Mic dejun. Va propunem o zi turistica de neuitat in locuri deosebite : Poarta celor 7 Turnuri - Yedikule, loc de trista amintire, pentru ca aici a fost inchis Constantin Brancoveanu si fiii sai, dupa ce a fost mazilit ; Izvorul Tamaduirii (Izvorul Maicii Domnului), una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe (Balikli - locul unde inoata pestii) - adaposteste o veche icoana a Maicii Domnului, care se curata singura (Icoana cu trei ochi) - este pictata pe marmura - nu se lasa restaurata.
- Muzeul Panorama - o emotionanta "participare" la Cucerirea Constantinopolului (1453) ; Biserica Blacherne (Acoperamantul Maicii Domnului) ; Biserica Sf. Stefan al Bulgarilor ; Biserica Ortodoxa Ecumenica Sf. Gheorghe - sediul Patriarhiei Ortodoxe grecesti)  - adaposteste numeroase moaste (Sf. Gheorghe, Sf. Grigorie Teologul, Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, care are un vesmant de piele tabacita (blana) in amintirea comerciantilor de blanuri care au adus apa curenta in Fanar ; Sf. Salomani, Sf. Teofana ; relicve pretioase : Tronul patriarhal care conform legendei ar fi apartinut lui Ioan Gura de Aur - este inalt de 4 m - lucrat de un atenian, din lemn de nuc.
- "Coloana Flagelarii" - cea mai pretuita relicva - pastreaza o bucata din coloana de care a fost legat Iisus Hristos, cand soldatii romani l-au biciuit si l-au torturat (alte doua se afla la Roma si la Ierusalim).
- Zidurile fortificate ale Constantinopolului ; Golful Cornul de Aur - Biserica Romanilor - Sf. Mucenita Paraschevi din Constantinopol - lacas de inchinare a romanilor ortodocsi incepand cu anul 2004. Ctitorita in sec. VI - a fost reconstruita de Constantin Brancoveanu. Adaposteste patru icoane imparatesti : Mantuitorul Pantocrator, Maica Domnului cu Pruncul Iisus, S. Ioan Botezatorul, Sf. Mucenita Paraschevi ; in Naos se afla racla cu Moastele Sfintei Mucenite Arghira - ocrotitoarea croitoreselor.
Se continua drumul spre cartierul Eyüp - o experienta unica intr-o atmosfera romantica pentru a savura o cafea turceasca autentica in cea mai renumita cafenea - Cafeneaua Pierre Loti - (urcarea se face cu telefericul), loc ce ofera o priveliste incantatoare asupra Cornului De Aur ; Turcia in Miniatura - o incursiune in istorie de-a lungul timpului. Timp liber.
Cazare Istanbul - Hotel 4*
 
ZIUA III. Mic dejun. Excursie - Taramul sudic al Marii Marmara spre Iznik si Bursa.
Iznik - oras din nord - vestul Turciei, vechea sa denumire a fost Niceea - unde a avut loc Primul Conciliu (Sinod) Ecumenic convocat de Constantin cel Mare (325), cand s-a stabilit CREZUL - gazduind si al 7-lea Sinod (787). Conciliul II de la Vatican din 1962, plaseaza Niceea ca al treilea oras sfant dupa Ierusalim si Vatican pentru crestini.
Atractii : zidurile Niceei din perioada romana si bizantina, teatrul antic, Biserica Sf. Sofia (sec. IV) - locul unde s-a tinut al 7- lea Sinod (787), Biserica Adormirea Maicii Domnului decorata cu mozaicuri din sec. IX ; Moscheea Verde (sec. XV).
Bursa - fosta capitala otomana - al 4-lea oras ca marime din Turcia, situat in nord - vestul Turciei la poalele muntelui Uluda─č (2500m), langa Marea Marmara. Este numit Bursa Verde (Yesil Bursa), datorita numeroaselor parcuri cu  arbori selenari, precum si a fundalului dramatic al muntelui.
Atractii : Panorama 1326 - a fost deschis in 2018 - este un muzeu panoramic construit sub forma unei cladiri verzi, avand ca tematica cucerirea Bursei si urmele lasate de primii 6 sultani otomani. Podul Irgandi - vechi de peste 500 de ani - unic pentru ca adaposteste peste 31 de magazine, doua grajduri si o moschee de dimensiuni reduse. Marea Moschee din Bursa (Ulu Cami) - sec. XIV cu arcade in stil Seljuk si cele 20 cupole. Moscheea Verde (sec. XV) cu lucrari in mozaic. Mausoleul Verde al Sultanului Mehmet I. Koza Han - piata istorica a matasii din epoca otomana - un loc plin de culoare si viata, unde se poate servi o delicioasa cafea turceasca - preparata in ibrice speciale de alama sau cupru, despre care se spune ca este "neagra ca noaptea, fierbinte ca iadul si dulce ca dragostea" si se pot face cumparaturi ieftine in vestitul bazar din Bursa : bijuterii de aur si argint, matasuri fine, antichitati, obiecte de cupru, alama si altele. Intoarcere la Istanbul.                                                                                    
Cazare Istanbul - Hotel 4*
 
ZIUA IV. Mic dejun. Excursie in partea asiatica cu trecere peste Podul Bosfor - care leaga partea Europeana de Asia spre Moscheea Çamliça, cea mai mare moschee din Turcia - Moscheea Grand Çamliça  - un lacas de cult islamic, care a fost finalizat si deschis in Martie 2019. Adaposteste o galerie de arta, o biblioteca si o sala de conferinte - capacitatate 63.000 de credinciosi musulmani ; are 70 de cupole si 6 minarete - inaltime impresionanta - 107,1 ; arhitectura otomana si neoclasica. Construita pe o colina la 288 m ofera o splendida priveliste asupra Europei, Asiei precum si a stramtorii Bosfor ; Turnul de telecomunicatii - cel mai inalt din Europa (587m) - panorama ofera o priveliste impresionanta asupra Bosforului. Intoarcere la Istanbul. Tur pietonal : Hipodromul (Obeliscul egiptean, Coloana cu serpi, Coloana lui Constantin Porfirogenetul, Fantana lui Wilhem al II-lea), Palatul lui Ibrahim Pasa (exterior), Moscheea Albastra, Basilica Cisterna - un impresionant oras subteran, Biserica Sf. Sofia (astazi moschee), Palatul Topkapi (interior). Timp liber. Recomandari : Marele Bazar.                                              
C
azare Istanbul - Hotel 4*
 
ZIUA V. Mic dejun. Program optional, cuprinde : Croaziera pe Stramtoarea Bosfor (7 h) - vizita intregii stramtori - un canal maritim lung de 33 km si o latime variabila de la 700 m la 3,6 km - prilej sa admiram de pe vas cele mai impresionante poduri care conecteaza Europa si Asia .
Podul martirilor din 15 Iulie - denumit Primul Pod pe Bosfor - lung de 1.510 m - distanta de la nuvelul marii este de  64m, al patrulea cel mai lung pod suspendat terminat in 1973 - (in acest moment este al 17-lea pod suspendat din lume).
Podul Fatih Sultan Mehmet - numit Podul Cuceritorului inaugurat in 1988 - are o lungime totala de 1.510 m - se inalta la 64 m de la nivelul apelor; este al 15-lea pod suspendat.
Podul Yavus Sultan Selim - are o lungime de 1.708 m - a fost inaugurat in 26 august 2016 - este cel mai inalt pod din lume si cel mai lung pod feroviar din lume. Pe parcursul croazierei putem opri pentru scurte vizite in cochetele cartiere de pe malurile Bosforului, cu sate pescaresti, vile si elegante palate: Arnavutköy, cu un sir de case de lemn din sec. al XIX-lea; Bebek, una dintre cele mai cochete suburbii ale Istanbulului, Beylerbei Sarayi - un palat plin de marmura, incrustatii si mobile cu intarsii din aur (speram sa il putem vizita); Emirgan - un cartier elegant cu un parc care  gazduieste  festivalul lalelelor; Kanliça - cu vile de lemn care dateaza din sec. al XIX-lea, faimoasa pentru iaurturile delicioase; Rumeli Hisari (castelul trac) construit de Mahomed Cuceritorul in 1452; Anadolu Kavagi - un pitoresc sat pescaresc populat de negustori ambulanti, care vand scoici prajite si vafe dulci; Se poate servi  masa intr-un restaurant local. Continuam croaziera spre cel mai nordic punct - Poyrazköy - unde apele Marii Negre se varsa in Bosfor. Ne intoarcem spre Istanbul, dar nu inainte de a opri la un vechi conac - Sadberk Hanim Müzesi - un conac vechi care adaposteste un muzeu cu o colectie de invidiat; arta turca si islamica (faianta de Iznik, broderii si caligrafii otomane), arheologie anatoliana (ceramica hitita, tablite cu inscriptii cuneiforme). Timp liber. Recomandari: Bazarul Egiptean (cu mirodenii).                                                                                          
Cazare Istanbul - Hotel 4*   
 
ZIUA VI. Mic dejun. Plecare spre tara cu oprire la Edirne ( anticul Hadrianopolis ) - capitala Imperiului Otoman pentru scurta vreme. Vizita la Moscheea Selim Cami - capodopera celebrului arhitect Sinan. Se continua drumul spre tara. Sosire in functie de trafic si formalitati vamale.              
 
 
PRET: 350 € + 200 Lei           /  Grup minim 35 persoane   /   Supliment single : 130 €
 
La inscriere se achita un avans de 150 € ! Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 20 zile inaintea plecarii.
 
Pretul include - 5 nopti cazare hotel 4* cu mic dejun ; - transport autocar clasificat conform normelor internationale, taxe autostrada, vama, parcari, pod traversare in partea asiatica ; - ghid roman pe intregul traseu ; - excursiile din Ziua II (tur oras + obiective) ; Ziua III - Iznik si Bursa ; - Ziua IV (colina Çamliça, Turnul de telecomunicatii) ; - Ziua V - transferul pentru croaziera.
 
Pretul NU include - biletele de intrare la obiectivele turistice (se achita in Lire turcesti); - ghid local din zilele II, III, IV, V (20 €/pers) ; - transportul in comun; - teleferic spre Cafeneaua Pierre Loti - se achita in Lire turcesti; - Croaziera pe Bosfor (50 €/pers - plata se face in agentie, necesita rezervare anticipata - grup minim 30 pers) ; - seara turceasca (~25 €/pers) ; - 5 €/pers (bacsisuri pentru personalul hotelier si restaurant - se achita la destinatie) ; - asigurarea medicala de calatorie - obligatorie ; - alte cheltuieli personale.
 
Acte necesare : Pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii. Pentru copiii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul notarial legalizat al parintilor si cazier judiciar pentru insotitor (in cazul in care insotitorul nu este unul dintre parinti).

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza