Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
O aventura in timp...
O aventura in timp...
O aventura in timp...
O aventura in timp...
 
email oferta
printeaza oferta

O aventura in timp...

Pret: de la 170 Euro/persoana

O  AVENTURA  IN  TIMP
 
- Varna - Palatul Euxinograd - “Pelesul" putin cunoscut al Bulgariei - Parcul Istoric din Satul Neofit Rilski - Balchik - Castelul Reginei Maria
 

Plecare : 28.09.2023 (4 zile/3 nopti)
 
 
ZIUA I. Intalnire cu grupul ora 06:00 - Parcarea din Piata Victoriei; Plecare ora 06:15 pe traseul: Bucuresti - A2 (Autostrada Soarelui) - Pestera Sfantului Andrei cu oprire la Manastirea Dervent (Crucile de leac).
                                                                                                            Cazare Balchik / Varna - Hotel 3*
 
ZIUA II. Mic dejun. Program turistic: Palate la Malul Marii Negre: Palatul Euxingrad - “Pelesul" putin cunoscut al Bulgariei - un palat regal gandit de primul principe - Alexandru Bathenberg, care dupa ce a fost inlaturat, proiectul a fost continuat de regele Ferdinand I - Saxa de Coburg - Gotha, care a construit palatul in stil francez inconjurat de o imensa si bine impodobita propietate de arbori seculari. Vizita la Manastirea Constantin si Elena din statiunea cu acelasi nume; Obrociste - un sat tipic bulgaresc, unde se gaseste “ o tekke" din sec. XVI (o manastire de dervisi) care adaposteste mormantul lui Yazula Baba - loc de pelerinaj atat pentru crestini, cat si pentru musulmani.
Balchik - un oras intim plin de atmosfera romantica, locul de care Regina Maria a Romaniei s-a indragostit si intre 1923 - 1924 a hotarat sa isi construiasca aici o resedinta de vara, numita cu drag “Cuibul linistit" - o combinatie arhitecturala a stilului Renasterii bulgare cu stiluri specifice Turciei; Gradina Botanica cu numerosi arbori aclimatizati, colectia de cactusi si aranjamentele florale fac vizita foarte placuta. Timp liber.
                                                                                                            Cazare Balchik / Varna - Hotel 3*
 
ZIUA III. Mic dejun. Program turistic - excursie - o aventura in timp - Parcul Istoric din satul Neofit Rilski - locul unde ai prilejul sa “parcurgi" 10.000 de ani de istorie intr-un singur loc, calatorind in timp 5 epoci ale civilizatiei, vizitand cele 22 de cladiri si structuri din diferite epoci ale istoriei, peste 8000 de artefacte si obiecte istorice, colectie de 8 comori tracice. Toate intr-un mare parc cu gradini frumoase si parcuri verzi racorite de cele trei lacuri situate in mijlocul Parcului Istoric - (turul Parcului Istoric se realizeaza cu ghidul local al Parcului si dureaza aprox. 2 ore). Dupa terminarea turului ne vom opri la o degustare ritualica a unui sortiment special de vin cu miere (150 ml) savarsita dupa ritualul tracic. Vinul se varsa in reprize exacte in ritonuri, pocale si felurite tipuri de vase din vestite comori tracice. In felul acesta, participantii la degustare au ocazia unica de a se bucura si mai mult de bautura divina si de a atinge gloria maretilor eroi traci. Dupa aceasta experienta unica ne putem opri la unul dintre cele doua restaurante aflate pe teritoriul Parcului Istoric care ofera un meniu compus din retete autentice, vechi, tipice pentru vremea lor si din regiunile Bulgariei, avand posibilitatea sa faci cunostinta cu alacul - hrana tracilor - prezent in majoritatea sortimentelor. Alacul se cultiva pe crestele Muntilor Rodopi, pe mici suprafete agricole si este de neegalat prin continutul de minerale (se cultiva pe soluri de tip zeolit) si are un nivel foarte scazut de gluten, aproape zero. Aici puteti incerca varietatea bulgareasca de rosii roz de Kurtova, branza verde, berea artizanala craft, preparata dupa o reteta autentica (ingrediente: alacul si orzul), placinte realizate manual cu produse de casa, pastele Tartastan si delicatesedin carne.
Activitati pe care le puteti incerca:
  • tir cu arcul
  • plimbare cu barca pe lac
  • fotografii cu haine de recuzita
  • calarie
  • turniruri medievale
Intoarcere la locul de cazare cu oprire la Varna. Timp liber in zona pietonala.
                                                                                                            Cazare Balchik / Varna - Hotel 3*
 
ZIUA IV. Mic dejun. Timp liber - odihna si relaxare la Malul Marii Negre. Plecare spre casa in jurul orei 14:00 cu oprire la Cap Kaliakra, loc salbatic, presarat cu vestigii arheologice, urme ale unor civilizatii diferite care s-au suprapus in decursul istoriei. Se ajunge in functie de trafic si formalitati vamale.
 
Pret: 170 + 250 Lei                   Grup minim: 35 pers.                      Supliment camera single: 100 €
 
La inscriere se achita un avans de 50 € sau 250 Lei !
Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 20 zile inaintea plecarii.
 
 
Pretul include: - transport autocar clasificat conform normelor internationale; - 3 nopti cazare cu mic dejun; - excursiile cuprinse in program; - degustare ritualica in Parcul Istoric; - taxe vamale, parcari; - ghid insotitor din partea agentiei; - taxe locale.
                                                                  
Pretul NU include: - intrarile la obiectivele turistice si nici ghizii pentru acestea; - ghizi locali (10 €/pers); - asigurarea medicala de calatorie (facultativa, dar recomandata - se elibereaza in agentie); - asigurarea STORNO (facultativa, dar recomandata - se elibereaza in agentie o data cu achitarea avansului); - alte cheltuieli personale.
 
Intrari la obiectivele turistice la data lansarii programului (Ianuarie 2023):
 
- PALATUL EUXINOGRAD  -  12 leva/pers (adulti)
                                         -     5 leva/pers (copii)
 
 
- PALATUL REGINA MARIA - Balchik
            - Palat - 15 leva / pers (adulti)                                    - Palat - 5 leva/pers (copii)
            - Gradina - 7 leva/pers (adulti)                                   - Gradina - 2 leva/pers (copii)
 
 
- PARCUL ISTORIC  - 50 leva/pers (adulti)
                                       - 25 leva/pers (seniori peste 65 de ani)
                                       - 25 leva/pers (copii)
 
 
- OBROCISTE  - 4 leva/pers (adulti)
                            - 3 leva/pers (copii)
 
Intrarile la obiectivele turistice se achita cash, in monada nationala a Bulgariei (leva).
 

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza