Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
Liban - Perla Orientului Mijlociu
Liban - Perla Orientului Mijlociu
Liban - Perla Orientului Mijlociu
Liban - Perla Orientului Mijlociu
 
email oferta
printeaza oferta

Liban - Perla Orientului Mijlociu

Pret: de la 799 Euro/persoana

Plecari : 15.03.; 03.05.2020 (8 zile)
 
 
ZIUA I. Bucuresti - Beirut. Intalnire cu reprezentantul agentiei pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 22:50, pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO167 cu destinatia Beirut. Decolare la ora 24:50.
                                                                                     
 
ZIUA II. Beirut Capitala Libanului. Sosire la Beirut la ora 02:50 si dupa formalitatile de viza de pe aeroport vom fi transferati pentru odihna la Hotel Gems 4* sau similar. Beirut este cel mai mare oras si totodata cel mai important port al Libanului, o destinatie  jumatate crestina, jumatate musulmana, cu o istorie incredibil de bogata, cu mancare delicioasa,  o viata de noapte vibranta, peisaje si munti uluitori si, in plus, cu locuitori prietenosi  care in cea mai mare parte vorbesc franceza, araba si engleza. Dupa micul dejun vom face un tur panoramic in care vom descoperi ca  Beirut reprezinta ceva mai mult decat Parisul Orientului Mijlociu, fiind un oras cu adevarat fascinant, o capitala diversa si multiculturala. Vom vedea monumente istorice si culturale, cum ar fi Moscheea Mohammed Al-Amin, Catedrala Sfantul Gheorghe, Parlamentul, Piata Martirilor, Turnul cu ceas , Marele Serai, ruinele din epocile medievale, otomane, romane si bizantine.  Vom face o vizita la Muzeul National unde se afla una din cele mai mari si mai importante colectii de artefacte arheologice din Orientul Mijlociu. Vom incheia cu celebra "Stanca Porumbeilor" si promenada de pe malul marii din Raouche care sunt probabil cele mai pitoresti atractii din Beirut si ofera un contrast puternic cu celelalte cartiere din oras. Dupa-amaiza timp liber pentru cumparaturi la Beirut Souks. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Gems 4* Beirut sau similar.
 
 
ZIUA III. Estul Libanului: Valea Beqaa-Baalbek-Ksara-Anjar. Mic dejun. Plecam spre Valea Beqaa din estul Libanului. La 85 km de Beirut vom vizita Baalbeck, oras fenician ce a cunoscut gloria in timpul Imperiului Roman atunci cand s-a numit Heliopolis. Ruinele acestuia sunt inscrise in patrimoniul mondial UNESCO. Templele sale, dedicate lui Jupiter, lui Bacchus si a lui Venus, au fost construite intre Sec I si III. In "templul lui Jupiter", sase din cele 54 de coloane uriase care inconjurau initial sanctuarul au supravietuit pana astazi. Templul are un podium impresionant si o curte vasta dreptunghiulara unde s-au efectuat sacrificii. Sanctuarul este atins printr-o propilae (intrare monumentala) si curte hexagonala. Cum valea Beqaa este cea mai cunoscuta regiune viticola a acestei tari care produce vin din cele mai vechi timpuri, in continuare vom vizita cramele de la Ksara unde vom face o degustare de vinuri. La final vizita orasul Anjar, fondat de Califul Walid I la inceputul Sec VIII. Ruinele dezvaluie un aspect foarte regulat, care aminteste de vechile orase-palate si reprezinta o marturie unica pentru planificarea urbana  din vremea Califatului Omeiad. Intoarcere la Beirut. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Gems 4* Beirut sau similar.
 
 
ZIUA IV. Nordul Libanului: Pseterile Jeita-Harissa-Byblos. Mic dejun. Astazi vom pleca spre nordul Libanului. Pentru inceput vom descoperirea Pesterilor Jeita, situate in valea verde a Nahr el-Kalb. Plimbare in aceste galerii pe aproximativ 700 de metri pentru a admira labirintul de stalactite si stalagmite. Galeria inferioara este traversata de un rau subteran si este vizitata cu barca. In continuare trecem prin Jounieh si vizitam Harissa, important loc de pelerinaj, unde ne intampina unul dintre cele mai frumoase monumente ale lumii, statuia cu numele "Doamna Libanului", sau "Notre Dame du Liban", ce domina peisajul de pe piedestalul sau de la 650 metri altitudine. Ajungem la Byblos, oras locuit permanent de 7.000 de ani si locul de nastere al alfabetului fenician. Vizitam acest oras vechi construit in piatra cu ramasite fascinante trecutului:castelul cruciatilor construit in 1108, ruinele templului si amfiteatrului roman misterioasele morminte gebilitice si vechile souk-uri cu diversitatea de marfuri. Ne intoarcem la Beirut. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Gems 4* Beirut sau similar.
 
 
ZIUA V. Muntii Libanului: Becharreh-Cedrii Libanului-Qadisha. Mic dejun. Plecam spre nord si vom poposi la Becharreh. Vom vizita muzeul lui Khalil Gibran, mare poet, filozof si pictor, autor al "Profetului". Urmeaza sa descoperim Padurea de cedri a Domnului, arbori mitici si emblema Libanului, astazi exista doar cateva sute, in timp ce odinioara acopereau toti muntii Libanului. Daca cedrul este simbolul Libanului ,Timp liber pentru pranz si continuam cu frumoasa vale sfanta Qadisha, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, ce ne invaluie cu atmosfera mistica si decorul verde al acestui spatiu de vietuire al primilor crestini din Orient, refugiul istoric al maronitilor. Dintre numeroasele manastiri istorice, vom vizita Mar Antonios Qozhaya. Intoarcere la Beirut. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Gems 4* Beirut sau similar.
 
 
ZIUA VI. Sudul Libanului: Echmoun-Sidon-Tyr. Mic dejun. Plecare spre sudul Libanului. Vom vizita ruinele templului fenician de la Echmoun, situate in cadrul natural al Bustan al-Sheikh (Gradina Seicului). Va urma descoperirea orasului Sidon (Saida) cu vestigiile sale din epoca cruciatilor: Castelul de la Mare, construit de cruciati langa port, muzeul traditional al sapunului, marea moschee (construita pe locul fostei biserici a cruciatilor) souk-ul si vechiul Khan El Franj "caravanseraiul francezilor". Continuam la Tyr, inscris in Patrimoniului Mondial UNESCO. Timp liber pentru pranz si vizita vestigiile romane: necropola, impresionantul hipodrom, baile si Arcul de Triumf. In continuare Vom vizita biserica Fecioarei Maria Mantara din Maghdouche, cunoscut loc de pelerinaj situat pe locul unde Fecioara Maria L-ar fi asteptat ("mantara" inseamna "asteptare") pe Iisus, pe cand era plecat sa propovaduiasca in partile Tyr-ului si ale Sidon-ului. Retur la Beirut. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Gems 4* Beirut sau similar.
 

ZIUA VII. Chouf: Beit Ed Dine-Deir El Qamar-Beirut. Mic dejun. Plecare spre o regiune bogata in traditii si una dintre cele mai verzi zone ale Libanului, Chouf. Vizita palatului Beiteddine, scaunul emirilor libanezi in perioada otomana si  una din comorile culturale ale Libanului cu elaborata sa arhitectura, mozaicurile istorice si decoratiile de nepretuit. Apoi, descoperim satul pitoresc Deir El Qamar cu casele sale cu piatra rosie, cu stradutele sale mici si cu vechile sale palate cu ferestre "mandaloun".  Dupa-amiaza timp liber in Beirut pentru ultimele cumparaturi. Seara libaneza, cina tipica cu spectacol traditional. Cazare Hotel Gems 4* Beirut sau similar.
 

ZIUA VIII. Beirut-Bucuresti. Dupa miezul noptii, transfer la aeroportul din Beirut pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO168 cu decolare la 03:55 si sosire in Bucuresti la 06:20.
 
 
Plecari : 15 Martie 2020 03 Mai 2020
Adult in camera dubla 799 € 799 €
Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar 759 € 759 €
Adult in camera single 999 € 999 €
 
 
Pretul include : - Ghid roman insotitor; - Zboruri directe Bucuresti => Beirut => Bucuresti, Compania TAROM; - Transferuri aeroport-hotel-aeroport; - Transport cu autocar local conform programului; - Cazare 7 nopti cu mic dejun in Beirut la Hotel Gems 4* sau similar; - Mese incluse: - 5 cine la hotel; - 1 cina tipica cu spectacol traditional la un restaurant local; -  Excursiile, vizitele si tururile prevazute in program; - Biletele de intrare la obiectivele turistice din program; - Ghid local la dispozitie pe toata durata circuitului.
 
 
Pretul NU include : - Taxele de aeroport 199 €/persoana  (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor); - Taxa de viza se achita la sosire; - Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno (recomandate); - Alte intrari la obiective turistice decat cele mentionate in program; - Bacsis recomandat pentru soferi si ghizi locali, 5 USD/zi/turist, se achita la fata locului insotitorului de grup.
 
NOTA :
Plata excursiei
- se poate face integral la inscriere, sau cu avans minim 50% din pretul excursiei in termen de doua zile de la rezervare, restul cu minim 31 de zile inainte de plecare.
 
Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii:
 
- penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
- penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
- penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
- penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show) 

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza