Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
Istanbul - Festivalul lalelelor - Drumul matasii
Istanbul - Festivalul lalelelor - Drumul matasii
Istanbul - Festivalul lalelelor - Drumul matasii
Istanbul - Festivalul lalelelor - Drumul matasii
 
email oferta
printeaza oferta

Istanbul - Festivalul lalelelor - Drumul matasii

Pret: 395 Euro/persoana

PROGRAM UNIC - Istanbul - Festivalul lalelelor - Drumul matasii
 
Iznik - Bursa - Podul Çanakkale 1915 peste stramtoarea Dardanele - Edirne
 
Plecare: 03.04.2023 (7 zile/6 nopti)
 
Milioane de flori coloreaza faleza Marii Marmara, malurile Bosforului, Palate, strazile Istanbulului... Toata nebunia de forme si culori, culmineaza in aceasta perioada
 
 
ZIUA I - 03.04.2023. Intalnire cu grupul ora 06:00 - Parcarea din Piata Victoriei. Plecare ora 06:15 pe traseul Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Veliko Tarnovo - Edirne - Istanbul.
                                                                                                            Cazare Istanbul - Hotel Alpin Due 4*.
 
ZIUA II - 04.04.2023. Mic dejun. - excursie in partea asiatica cu trecere peste Podul Bosfor, care leaga partea Europeana de Asia. Ne indreptam spre Moscheea Çamliça, cea mai mare moschee din Turcia - Moscheea Grand Çamliça - un lacas de cult islamic, care a fost finalizat si deschis in Martie 2019. Adaposteste o galerie de arta, o biblioteca si o sala de conferinte - are o capacitate de 63.000 de credinciosi musulmani; 70 de cupole si 6 minarete - inaltime 107,1 metri; Arhitectura otomana neoclasica. Construita pe o colina de 288 m ofera o splendida priveliste asupra Europei, Asiei, precum si a stramtorii Bosfor.
O noua surpriza a acestei zile, vizitarea Palatului Küçursu Kasri - un mic giuvaier aflat in partea asiatica a Istanbulului, folosit de sultani pentru partidele de vanatoare - stilul neo-baroc, decorat cu seminee din marmura italiana si mobila europeana - a fost terminat in 1875. Intoarcere in partea europeana.
Festivalul lalelelor la Istanbul - un tribut adus vechilor traditii; Parcurile, strazile, aleile, pietele sunt impodobite in culori stralucitoare si aranjamente spectaculoase cu aceasta floare simbol a tarii.
Parcul Emirgan este strans asociat cu laleaua, floarea traditionala, care si-a dat numele unei epoci (1718 - 1730) a Imperiului Otoman. Plimbare prin Parcul Emirgan - sediul Festivalului Lalelelor din Istanbul. Aranjamente florale spectaculoase - o vedere unica asupra Bosforului. Peste 3 milioane de flori multicolore cu peste 90 de soiuri sunt plantate pentru aceasta perioada. Parcul Emirgan gazduieste constructii specifice epocii otomane, pavilioane si cladiri cu influente apusene: 3 conace - Sari Koshk (Conacul galben de vara), Pembe Koshk (Conacul Roz), Beyaz Koshk (Conacul alb) - in prezent cafenele, restaurante, locuri unde se tin concerte. Timp liber.
                                                                                                            Cazare Istanbul - Hotel Alpin Due 4*.
 
ZIUA III - 05.04.2023. Mic dejun. Program turistic Piata Taksim din cartierul Beyoglu - care cuprindea in perioada bizantina cartierele Pera si Galata. Taksim - “centrul de colectare si distribuire a apei", adusa din Padurea Belgrad.
Obiective: Monumentul Independentei ridicat in 1928 - sculptor Pietro Canonica - dedicat Razboiului de Independenta si Proclamarii Republicii - perioada lui Atatürk.
- Strada comerciala Istikal (Grand Rue de Pera); - Tramvaiul de epoca “Nostalgia"; - Muzeul Tussaud;                  - Manastirea Mevlevi; - Turnul Galata - care domina cartierul Beyoglu din 1348 fiind construit de genovezi - cu liftul se ajunge pana la etajul 7, apoi cateva trepte pana la balcon - rasplata e unica - o frumoasa panorama asupra Cornului de Aur la confluenta cu Stramtoarea Bosfor.
Biserici crestine: Hagia Triada (Sf. Treime) - greaca - ridicata in 1880, cu cel mai mare altar ortodox din Istanbul; Biserica Sf. Anton de Padova - construita in 1912in stil neo-clasic venetian; Papa Ioan al XXIII-lea a predicat in acest lacas 10 ani, cand a fost ambasadorul Vaticanului la Istanbul; - Biserica Sfanta Maria Draperis (1584)- biserica romano-catolica din Istanbul; Biserica Apostolilor Petru si Pavel - romano- catolica (sec. XIX) - detine o icoana a Fecioare Maria cu Pruncul, care, initial se afla in biserica dominicana din Caffa (Crimeea).
Muzeul Pera - gazduit de o cladire din sec. XIX - candva Hotel Bristol, in prezent Muzeu de Arta (cea mai valoroasa lucrare fiind Dresorul de broaste testoase - opera lui Osman Hamdi Bey) pe langa picturi orientale, faianta si ceramica Kutahya, expozitie dedicata cafelei; Hotelul Pera Palace (exterior). Timp liber pe Bulevardul Istikal, plin de magazine si cafenele.
In partea a doua a zilei doritorii pot admira zona Sultanahmeth si un alt parc impodobit cu lalele, Parcul Gülhane - care se traduce “Casa trandafirilor" ; Este cel mai vechi parc din Istanbul, fosta gradina a Palatului Topkapi, deschisa publicului in 1912. Monumente in parcul Gülhane: Coloana gotilor (sec. III), Prima statuie a lui Atatürk - ridicata in 1927, iar un an mai tarziu - 1928 - in acest parc , Atatürk a aratat pentru prima data publicului literele latine. Optional, se poate organiza o croaziera pe Bosfor (aprox. 2 h); grup minim 25 participanti - 20 €/persoana.
                                                                                                            Cazare Istanbul - Hotel Alpin Due 4*.
 
ZIUA IV - 06.04.2023. Mic dejun. Excursie pe tarmul sudic al Marii Marmara spre Iznik si Bursa.
Iznik - oras din nord - vestul Turciei, vechea sa denumire a fost Niceea - unde a avut loc Primul Conciliu (Sinod) Ecumenic convocat de Constantin cel Mare (325), cand s-a stabilit CREZUL - gazduind si al VII-lea Sinod (787). Conciliul II de la Vatican din 1962, plaseaza Niceea ca al treilea oras sfant dupa Ierusalim si Vatican pentru crestini. Se continua drumul spre Bursa - fosta capitala otomana - al 4-lea oras ca marime din Turcia, situat in nord - vestul Turciei la poalele muntelui Uluda─č (2500m), langa Marea Marmara. Este numit Bursa Verde (Yesil Bursa), datorita numeroaselor parcuri cu arbori selenari, precum si a fundalului dramatic al muntelui.
Atractii: Panorama 1326 - a fost deschis in 2018 - este un muzeu panoramic construit sub forma unei cladiri verzi, avand ca tematica cucerirea Bursei si urmele lasate de primii 6 sultani otomani. Podul Irgandi - vechi de peste 500 de ani - unic pentru ca adaposteste peste 31 de magazine, doua grajduri si o moschee de dimensiuni reduse.
                                                                                                            Cazare Bursa - Hotel Grand Bursa 4*.
 
ZIUA V - 07.04.2023. Mic dejun. Program turistic Bursa - tur panoramic si pietonal cu ghid local (contra cost) - Marea Moschee din Bursa (Ulu Cami) - sec. XIV cu arcade in stil Seljuk si cu cele 20 de cupole; Moscheea Verde (sec. XV) cu lucrari in mozaic; Mausoleul Verde al Sultanului Mehmet I; Koza Han - piata istorica a manastirii din epoca otomana - un loc plin de culoare si viata, unde se poate servi o delicoasa cafea turceasca - preparata in ibrice speciale de alama sau cupru, despre care se spune ca este “neagra ca noaptea, fierbinte ca iadul si dulce ca dragostea" si se pot face cumparaturi ieftine in vestitul bazar din Bursa: bijuterii de aur si argint, matasuri fine, antichitati, obiecte de cupru, alama si altele. Program liber in Bursa pentru shopping.
                                                                                                            Cazare Bursa - Hotel Grand Bursa 4*.
 
ZIUA VI - 08.04.2023. Mic dejun. Plecare spre Edirne - vechiul Adrianopol - un oras din Turcia europeana. Se traverseaza stramtoarea Dardanele pe Podul Çanakkale 1915 lung de 4,6 km - este primul pod care se intinde peste aceasta stramtoare de circa 60 km, care leaga Marea Egee de Marea Marmara. A fost inaugurat la 18 Martie 2022 - cand se sarbatoreste victoria navala a fortelor otomane asupra aliatilor, batalia de la Gallipoli (Dardanele) - (aliatii francezi si englezi fiind infranti - 18 Martie 1915).
Sosire in Edirne. Cazare. Timp liber pentru masa si odihna. Plimbare in zona pietonala - vizita Moscheea lui Selim - capodopera a celebrului arhitect Sinan.
                                                                                                            Cazare Edirne - Hotel Hill City 4*.
 
ZIUA VII - 09.04.2023. Mic dejun. Program liber pana la ora 12:00. Plecare spre tara. Se ajunge in functie de trafic si formalitati vamale.
 
 
PRET: 395 € + 250 Lei    /  Grup minim 35 persoane   /   Supliment single : 200 €
 
 
La inscriere se achita un avans de 150 € ! Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 20 zile inaintea plecarii.
 
Pretul include :  - transport autocar clasificat pentru turism international , taxe de drum, parcari ; - 6 cazare hoteluri 3*/4* cu mic dejun ; - taxe locale ;  - excursiile mentionate in program ; - ghid insotitor din partea agentiei.
 
Pretul NU include : - biletele de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii pentru aceastea (se achita in Lire turcesti) ; - ghid local - Istanbul si Bursa (20 €/pers) ; - transportul in comun la Istanbul (se achita local in Lire turcesti) ; - 5 €/pers (bacsisuri pentru prestatorii locali) ; - asigurarea medicala de calatorie (recomandata); - asigurarea STORNO (recomandata) ; - alte cheltuieli persoanale.
 
Acte necesare : Pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii. Pentru copiii minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul notarial legalizat al parintilor si cazier judiciar pentru insotitor (in cazul in care insotitorul nu este unul dintre parinti).
 

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza