Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
ISRAEL - IORDANIA
ISRAEL - IORDANIA
ISRAEL - IORDANIA
ISRAEL - IORDANIA
 
email oferta
printeaza oferta

ISRAEL - IORDANIA

Pret: de la 1399 Euro/persoana

ISRAEL  - IORDANIA

Plecari : 30.05.2023 (8 nopti)

 
Ziua 1 | Bucuresti-Tel Aviv-Bethlehem
Intalnire cu reprezentantul Interra in Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 18:30, pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO155 cu destinatia Tel Aviv. Decolare la ora 20:45. Sosire la Tel Aviv la ora 23:20. Intalnire cu reprezentantul local, transfer la hotel si cazare. Cazare Hotel Paradise Premium 4* sau similar Bethlehem.
 
Ziua 2 | Bethlehem-Muntele Scopus-Muntele Maslinilor-Muntele Sion-Zidul Plangerii
Mic dejun. Dimineata, vom explora Bethlehem, locul de nastere al lui Iisus unde vizitam Biserica Nasterii, campul Pastorilor unde au vazut ingerii ce au anuntat nasterea Mantuitorului. Urcam la Ierusalim prin desertul Iudeii, trecand pe la Hanul Bunului Samaritean. Intrare triumfala la Ierusalim admirand zidurile Vechii Cetati. Pelerinajul la Ierusalim incepe urcand pe Muntele Scopus spre Muntele Maslinilor pana la locul Inaltarii. Grota Pater Noster (Tatal Nostru) si cea mai frumoasa vedere panoramica a orasului Ierusalim. Coboram pana la Gradina Ghetimani, Biserica Agoniei, Grota Tradarii si mormantul Mariei. Continuam cu vizitarea Muntelui Sion, Foisorul unde a avut loc “Cina cea de taina", mormantul regelui David si manastirea Dormition. Continuam cu Zidul Plangerii si urcam muntele Templului la West, vizitarea noului oras. Intoarcere in Bethlehem. Cina si cazare Hotel Paradise Premium 4* sau similar Bethlehem.
 
Ziua 3 | Bethlehem-Ierusalim-Ein Karem-Ierihon-Qumran-Qaser al Yehud
Mic dejun. Incepem in Ierusalim cu vizita la scaldatoarea Bethesda. Intram apoi prin Poarta Oilor si vom vedea biserica Sfanta Ana, Capela Biciuirii si  vom parcurge pe jos Via Dolorosa cu cele 14 Staţii in care s-a oprit Isus pe Drumul Crucii, pana la Golgota si Biserica Sfantului Mormant. Dupa-pranz, continuam la Muzeul Holocaustului "Yad Vashem" dupa care vom ajunge la Ein Karem-locul nasterii lui Ioan Botezatorul. Apoi, ajungem in Ierihon, cel mai vechi oras din lume, unde vizitam Muntele Ispitirii si Dudul lui Zacheu. Continuam un popas la Qumran, locul unde au fost gasite manuscrisele de la Marea Moarta (intrarea pentru cine doreste se achita separat). Vom ajunge la Qasr el-Yahud, "qasrˮ insemnand "castelˮ iar "el yahudˮ-"al evreilorˮ  considerat a fi locul original al botezului din Pustia Iudeii. Intoarcere in Bethlehem. Cina si cazare Hotel Paradise Premium 4* sau similar Bethlehem.
 
Ziua 4 | Bethlehem-Tel Aviv-Cezareea-Haifa-Nazareth
Mic dejun. Calatoria in Tara Sfanta ne poarta in aceasta zi pana in Tel Aviv, unde ne vom bucura de un tur panoramic al orasului Tel Aviv si Jaffa-vechi port, acum un faimos cartier al artistilor unde vizitam casa lui Simon Tabacaru si biserica Sfantul Petru ce comemoreaza invierea Tabitei. Urcam coasta marii mediteraneene pe urmele Sfantului Petru pana la Cezareea-locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sfantul Pavel a plecat la Roma (scurt popas). Vom vizita Haifa cu tur de oras si vizitam frumoasele gradini suspendate Bahai. Urcam pe muntele Carmel pentru a vizita grota prorocului Ilie. Plecam spre Nazareth. Cina si cazare la Hotel Mary’s Well 4* sau similar Nazareth.
 
Ziua 5 | Nazareth-Marea Galileei-Capernaum-Muntele Fericirilor-Tabgha-Cana din Galilea
Mic dejun. Turul incepe la Capernaum, vizitand ruinele vechii Sinagogi unde Iisus a predicat si a dat invatatura. Excursia continua pe Muntele Fericirilor, unde a avut loc Predica de pe munte. Se merge la Tabgha, unde a avut loc miracolul inmultirii painii si pestilor, apoi la Biserica lui Petru si in locul pescuirii miraculoase. Calatorie cu barca pe Marea Galileei asa cum era pe vremea lui Iisus. Timp liber pentru pranz. Dupa pranz, vizita la Raul Iordan si la locul de botez-kibutz Yardenit. Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus. Intoarcere in Nazareth. Cina si cazare la Hotel Mary’s Well 4* sau similar Nazareth.
 
Ziua 6 | Nazareth-Muntele Tabor-Jerash-Ajloun-Amman
Mic dejun. Dimineata, vizitam la Nazareth-unde Iisus si-a petrecut copilaria, adolescenta si biserica Buna Vestire. Apoi, vom ajunge la Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la fata. Continuam spre Iordania, traversand Podul Regele Hussein. Continuam cu vizitarea orasului antic Jerash-unde primele asezari omenesti au fost datate cu mai mult de 6.500 de ani in urma. Epoca de aur a orasului a fost sub stapanirea romana, iar acum este una dintre cele mai bine conservate asezari romane din lume. Ascuns timp de secole in nisip, in urma unui proces de restaurare din ultimii 70 de ani, astazi Jerash este cel mai bun exemplu de urbanism roman din Orientul Mijlociu, cu strazi asfaltate si coloane, temple, teatre, piatete spatioase, bai publice, numeroase fantani si bineinteles zidurile vechi ale orasului strapunse de numeroase turnulete si porti. La mica distanta de Jerash, calatorind spre nord vest prin paduri de pin si plantatii de maslini, se afla orasul Ajloun locul unde Hadrian si-a petrecut iarna anilor 129-130 si a construit aici un arc de triumf in afara orasului lasand laturile sale nelagate pentru viitoarele ziduri ale orasului. Aici vom admira Castelul Ajloun (exterior) cunoscut in araba sub numele de Qalaat Errabadh, de unde va veti putea bucura de o panorama deosebita asupra Vaii Iordanului. A fost construit de musulmani in anii 1184-1185 ca un fort militar tampon pentru a proteja regiunea de invazia Cruciatilor. Ne indreptam apoi spre Amman. Cina si cazare la Hotel Mena Tyche 4* sau similar Amman.
 
Ziua 7 | Amman-Madaba-Muntele Nebo-Marea Moarta
Mic dejun. Excursia continua un tur al orasului Amman, intins pe nu mai putin de 19 dealuri. Amman-ul este deopotriva un oras modern dar si capitala antica a Regatului Hasemit al Iordanului cu o varietate de situri istorice pe care le vom vizita astazi. Falnic situata deasupra orasului, Citadela cuprinde mai multe structuri precum Templul lui Hercule, Palatul Omayyad si Biserica Bizantina. La poalele cetatii se afla Teatrul Roman cu o capacitate de peste 6.000 de locuri, folosit si in ziua de azi pentru evenimente culturale. Un alt teatru restaurat este teatrul Odeon, cu o capacitate de 500 de locuri si care este folosit pentru concerte. Continuam spre Madaba unde vom vizita Bazilica St. George, renumita in intreaga lume pentru harta de mozaic din podeaua sa, datata Sec al VI-lea, formata din 2 milioane de bucati de piatra colorata infatisand dealuri, vai si orase din Tara Sfanta. Ne vom indrepta apoi catre Muntele Nebo, situat la 800 m deasupra nivelului marii, unde puteti sta pe locul unde Moise a privit peste Tara Promisa. Din acest loc putem vedea Valea Raului Iordan, Ierihon, Marea Moarta, dar si Muntii Iudeii. Ne indreptam spre Marea Moarta. Cina si cazare la Hotel Dead Sea Spa  4* sau similar Marea Moarta.
 
Ziua 8 | Marea Moarta-Petra a 8-a minune a lumii antice
Mic dejun. Astazi vom face o plimbare pe urmele lui Indiana Jones si vom descoperi acest oras uimitor, care a fost pierdut de lume mai bine de 1.000 de ani. Cea mai mare comoara nationala a Iordaniei, Petra, este unul dintre site-urile Patrimoniului Mondial UNESCO cu 2.000 de ani de istorie si 800 de monumente inca in picioare. Unii arheologi o numesc a 8-a minune a lumii antice si nu e de mirare. Vom admira temple, morminte, teatre si scari care au fost sculptate in stanca. Vom intra in orasul vechi, prin As-Siq si ne vom indrepta catre Al-Khazneh, cunsocut si sub numele de Trezorerie, unde s-ar putea sa va incerce un sentiment de deja-vu, intrucat acest loc a jucat un rol important in ultima Cruciada si in filmul Indiana Jones. Vom vizita apoi Teatrul Roman si spectaculoasele morminte regale. De aici vom cobori catre Aleea Coloanelor. Timp liber la dispozitie pentru fotografii inainte sa ne intoarcem la hotel. Nota: Turul de Petra se face pietonal si intrucat se merge pe jos considerabil, cu numeroase scari si portiune de teren accidentat, se recomanda incaltaminte comoda si nu este potrivit persoanelor care au dificultati cu mersul pe jos indelungat. Intoarcere la Marea Moarta. Cina si cazare la Hotel Dead Sea Spa  4* sau similar Marea Moarta.
 
Ziua 9 | Marea Moarta-Amman-Bucuresti
La putin timp dupa miezul noptii, transfer la aeroportul international Queen Alia pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO188 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 04:25, sosire la Bucuresti pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 07:20.
 
Plecari 30 Mai 26 Septembrie 31 Octombrie 28 Noiembrie
Locuri libere 7 13 Da 8
Adult in camera dubla 1.399 € 1.399 € 1.399 € 1.429 €
Al 3-lea adult 1.399 € 1.399 € 1.399 € 1.429 €
Copil 2-11 ani 1.099 € 1.099 € 1.099 € 1.129 €
Adult in camera single 1.759 € 1.759 € 1.759 € 1.799 €
 
 
SERVICII INCLUSE:
 
Ghid roman insotitor; - Zbor direct la dus Bucuresti=>Tel Aviv, Compania TAROM; - Zbor direct la retur Amman=>Bucuresti, Compania TAROM; - Taxele de aeroport; - Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi; -  Transport cu autocar local pe durata programului; - Cazare 8 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4* astfel: - 3 nopti in Bethlehem la Hotel Paradise Premium 4* sau similar; - 2 nopti in Nazareth la Hotel Mary's Well 4* sau similar; - 1 noapte in Amman la Hotel Mena Tyche 4* sau similar; - 2 nopti la Marea Moarta la Hotel Dead Sea Spa 4* sau similar;  Demipensiune (7 cine la hotel); - Excursiile zilnice si vizitele prevazute din program; - Biletele de intrare la obiectivele turistice si religioase din program; - Ghid local de Lb Romana pe toata durata excursiei; - • Bonus: - calatorie cu barca pe Marea Galileei; - Taxi pe Muntele Tabor.
 
TARIFUL NU INCLUDE:
 
- asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno
- Bilete de intrare la obiective, altele decat cele mentionate in program
- Bacsis recomandat pentru ghizi si soferi, 5 €/turist/zi, se achita la fata locului
- Taxa iesire Israel aprox 30 USD/turist, se achita la fata locului ghidului insotitor

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza