Pasiune Forever
vanzari@pasiuneforever.ro (+40) 0744.993.778
Cetati grecesti la malul Marii Negre
Cetati grecesti la malul Marii Negre
Cetati grecesti la malul Marii Negre
Cetati grecesti la malul Marii Negre
 
email oferta
printeaza oferta

Cetati grecesti la malul Marii Negre

Pret: de la 240 Euro/persoana

Nessebar ( Messembria ) - Sozopol  ( Apollonia ) - Varna        ( Odessos ) - Balchik  ( Dionissopolis )
Cetati  grecesti  pe Malul  Marii  Negre
 
Plecare : 16.09.2022 ( 5 zile - 4 nopti ) 
 
 
ZIUA I - Vineri - 16.09.  Intalnire cu grupul ora 06:00 - parcarea din Piata Victoriei. Plecare ora 06:15 pe traseul : Bucuresti - Giurgiu - Russe - Varna - Burgas - Sozopol. Pe traseu oprire la fascinanta "Padure pietrificata" - un fenomen geologic de calcar cu numerosi stalpi circulari, unii depasind 10m, in forma de cilindru, gol sau plin in interior cu un diametru de 2m. In timp natura a sculptat pietrele in forme frumoase si interesante cu nume ca : "Tronul", "Camila. Program turistic Varna : Biserica Adormirii Maicii Domnului cu cele sase cupole aurii ce reprezinta simbolul orasului. Se continua drumul spre Burgas - Sozopol cu oprire pentru vizita la "Castelul indragostit de vant" din Ravadinovo - un proiect unic, creat ca atractie turistica, un loc unde te poti plimba, odihni sau bucura de vacanta. Constuit intr-un stil de basm, structura castelului este in forma unei creste ascutite si a fost declarat o "minune arhitecturala" - una dintre cele mai frumoase destinatii din Europa si unul dintre cele 5 castele de basm din Europa, medaliat cu aur si argint la A’design Award Italia.
                                                                                                Cazare Hotel Selena 3* - Sozopol.
 
ZIUA II - Sambata - 17.09. Mic dejun. Program turistic Sozopol - o statiune maritima situata pe o peninsula stancoasa la sudul golfului Burgas (35 km de Burgas) - o "rezervatie" arhitecturala si istorica marcata de natura generoasa, o combunatie intre nou si vechi - orasul vechi a fost declarat muzeu in 1974, incluzand mai mult de 180 de locuinte, construite incepand cu mijlocul secolului al XVIII-lea si pana la inceputul secolului al XIX-lea - materiale folosite piatra si lemn.
Croaziera Insula Sfantului Ioan (Ivan) optional  - cea mai mare insula bulgara din Marea Neagra cu o suprafata de 0,66 Km². Vizita la Manastirea Sfantului Ioan Inaintemergatorul si Botezatorul, care a devenit un centru important al crestinismului in regiune - este locul unde au fost descoperite relicve ale Sfantului Ioan Botezatorul - oferite de Patriarhia de Constantinopol manastirii. In prezent se afla depuse in Catedrala Sfintilor Chiril si Metodiu din Sozopol. Timp liber in Sozopol.
                                                                                                Cazare Hotel Selena 3* - Sozopol.
 
ZIUA III - Duminica - 18.09. Mic dejun. Plecare spre Burgas, al patrulea oras ca marime din Bulgaria - cu bulevarde si cladiri vechi, avand elegante decoratiuni din fier forjat. Intre oras si mare se intinde Parcul Maritim - un amestec de spatii amenajate sau neamenajate presarate cu sculpturi si cafenele.
Croaziera in Insula Sfanta Anastasia - optional - numita Insula Bolsevica - situata la 12m deasupra nivelului marii si se intinde pe o suprafata de 1 ha. Construita pe roci vulcanice - singura insula locuita de pe coasta bulgara a Marii Negre. Este alimentata cu energie electrica si apa potabila - pe insula se afla Manastirea Sfanta Anastasia.
Se continua drumul spre Nessebar - vizita in vechiul Nessebar - inclus in patrimoniul UNESCO - un loc romantic desprins parca dintr-o alta lume, unde timpul pare ca s-a oprit pentru o clipa. Cetatea Messembria - Nessebar ti se dezvaluie prin labirintul de stradute pavate, unde intalnisti la tot pasul biserici medievale si case construite din piatra, caramida si lemn, in stil specific oriental. Numeroasele magazine ofera turistilor suveniruri, bijuterii de argint (o traditie locala), iar restaurantele si cafenelele pastreaza stilul epocii si imbie turistii la odihna si desfatare gastronomica.
                                                                                                Cazare Constantin & Elena/ Balchik - Hotel 3*.
 
ZIUA IV - Luni - 19.08. Mic dejun. Program turistic : Manastirea Constantin si Elena din statiunea cu acelasi nume ; Palatul Euxinograd - "Pelesul" putin cunoscut al Bulgariei - un palat regal al Bulgariei gandit de primul principe al Bulgariei - Alexandru Battenberg, care, dupa ce a fost inlaturat proiectul va fi continuat de regele Ferdinand I - Saxa - Coburg - Gotha, care a construit palatul in stil francez inconjurat de o imensa si bine impadurita proprietate cu aburi seculari. Vizita la Manastirea Constantin si Elena ; Complexul Monahal Aladzha - manastire rupestra care cuprinde chilii monahale, doua biserici, o capela si incaperi amplasate pe cateva etaje, sapate la o inaltime de aproximativ 20m. Manastirea a fost infiintata in sec. XIII si a fost lacas de cult pentru sihastri.
                                                                                                Cazare Constantin & Elena/ Balchik - Hotel 3*.
 
ZIUA V - Marti - 20.08. Mic dejun. Program turistic Balchik. Vizita la Castelul Reginei Maria - Regina Romaniei Mari, minunata Gradina de Vis cu peste 2000 de soiuri de plante, aduse din lume si aclimatizate ; Colectia de cactusi
unica in Europa de Est. Timp liber.
Plecare spre casa in jurul orei 15 :30 cu oprire la Cap Kaliakra, loc salbatic, presarat cu vestigii arheologice, urme ale unor civilizatii diferite, care s-au suprapus in decursul istoriei. Se ajunge in functie de trafic si formalitati vamale.
 
 
Pret : 240 € + 200 Lei              Grup minim : 35 persoane                Suplim. camera single : 130 €
 
 
Pretul include: - transport autocar clasificat ; - 4 nopti cazare cu mic dejun (2 nopti Sozopol si 2 nopti Constantin & Elena/Balchik) ; - excursiile cuprinse in program ; - taxe vamale, parcari ; - ghid insotitor din partea agentiei.
 
Pretul NU include: - intrarile la obiectvele turistice si nici ghizii pentru acestea ; - ghizi locali - Sozopol, Burgas si Palatul Euxinograd (10 €/pers) ; - taxe hoteliere pentru 4 nopti (10 €/pers); - Croaziere : Insula Sf. Ioan - Sozopol - 10 €/pers ; Insula Sfanta Anastasia - 10 €/pers ; - asigurarea medicala (facultativa dar, recomandata - se elibereaza la sediul agentiei ) ; - asigurarea STORNO (recomandata ; se elibereaza odata cu achitarea avansului) ; - alte cheltuieli personale.

Rezerva Online

Va rugam sa completati formularul alaturat pentru a face o rezervare.
Nume*:
Email*:
Telefon:
Oras:
Numar Adulti:*
Numar Copii:
Mesaj*:
Introdu codul*:
Introdu codul de securitate
Va multumim,
Pasiune Forever
Newsletter
Last minute, reduceri, early booking. Aboneaza-te la newsletter si primesti cele mai bune preturi si oferte direct in cutia ta postala.
Deruleaza